Alpine razkril presunljiv koncept Alpenglow

Alpine Alpenglow je konceptno vozilo, ki je poželo veliko mero navdušenja
Alpine Alpenglow je konceptno vozilo, ki je poželo veliko mero navdušenja Photo by on alpine

Znamka Alpine je javnosti pokazala svoj novi koncept Alpenglow. Poosebljal naj bu oživitev znamke v smislu oblikovanja in tehnologije, tako za tekmovalne kot za serijske modele. Ta edinstveni konceptni avtomobil daje ton kot vir navdiha za vse prihodnje modele Alpine. Kaj je torej Alpenglow?

Koncept Alpenglow nakazuje prihodnost znamke

Prihodnost avtomobilov je v znižanih emisijah in hkratnem ohranjanju navdušenosti vožnje. Koncept Alpenglow naj bi bil začetek novega poglavja pri znamki Alpine, v katerem naj bi znamka stopala bližje obstojnosti. Voznik je v vozilu postavljen na sredino, saj je namenjen le za eno osebo. Na vsaki strani ga obdajata dva rezervoarja vodika, voznik in vozilo pa lahko postaneta eno. Šlo naj bi za najbolj poglobljeno izkušnjo v avtomobilskem svetu.

Notranjost in zunanjost sta v simbiozi, pravijo pri znamki Alpine. Velika večina avtomobila sloni na povezavi s Formulo 1. Veliko podobnosti imata predvsem volan in prestavna rečica. Prav tako se ob volanu nahaja veliko število kontrolnih ročic, ki omogočajo nadzor trenja in zaviranja. Med temi »gumbi« je tudi Overtake,ki ob prehitevanju omogoči dodaten pospešek.

Zadnji del konceptnega vozila Alpenglow
Zadnji del konceptnega vozila Alpenglow Photo by on alpine

Alpine je ustvaril presunljiv koncept

Zadnji del vozila je povsem prozoren, s čimer skoraj popolnoma izgine v svoji funkciji. Še vedno pa ima zakrilce svojo pomembno funkcijo, predvsem ob doseganju visokih hitrosti. In to je lep vstop v nekaj številk o konceptu Alpenglow. Koncept je dolg 5 metrov, širok 2 metra in visok manj kot 1 meter. Rugih številk seveda ni na voljo, saj gre le za koncept, ki proizvodnjo najverjetneje ne bo dočakal.

Koncept znamke Alpine je ime dobil po svetlobi v alpskem gorovju
Koncept znamke Alpine je ime dobil po svetlobi v alpskem gorovju Photo by on alpine

Kljub temu je Alpinov koncept Alpenglow prečudovit vpogled v zmožnosti zanimive znamke, ki si želi »čiste« prihodnosti brez žrtvovanja izkušnje dirkanja in visokih hitrosti. To bo več kot očitno želela dosegati z motorji na vodikov pogon.

Alpine's future starts with Alpenglow

Prejšnji članekPozor! Lahko, da ste upravičeni le do dela nepovratnih sredstev
Naslednji članek3 načini uporabe nadstreškov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.