Pozor! Lahko, da ste upravičeni le do dela nepovratnih sredstev

LED bulb on, with fluorescent bulb and incandescent bulb, with bills and coins next to it. Energy costs and evolution of light bulbs.
Photo by Daniele Mezzadri on iStock

S prvim novembrom se je začel elektronskih vlog za pridobitev nepovratnih sredstev zaradi visokih povišanj cen energentov v aplikacijo javne agencije SPIRIT Slovenija. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija opozarjata o oddajanju vloge.

Oddajanje vloge malih poslovnih odjemalcev

Pri oddajanju vloge za pridobitev nepovratnih sredstev zaradi visokih povišanj cen energentov lahko mali poslovni odjemalci oddajo vlogo za pomoč le za obdobje od junija do vključno avgusta 2022. V obdobju od 1. septembra letos so ti upravičenci namreč deležni regulirane cene električne energije in zato skladno z zakonom od 1. septembra niso upravičeni do pomoči.

Prav tako se poziva upravičence, da pred vnosom vlog pozorno preberejo in upoštevajo navodila za izpolnitev vloge in odgovore na vprašanja, ki so objavljeni na spletni strani SPIRIT Slovenija.

Zakaj od septembra do decembra niso upravičeni do pomoči?

V skladu s 3. členom Zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina (ZPGVCEP) mali poslovni odjemalci, katerih povprečna letna poraba plina ne presega 100 MWh oziroma je njihova priključna moč enaka ali manjša od 43 kW in skupna priključna moč vseh merilnih mest električne energije enaka ali manjša od 86 kW.

Dodatno opozarjajo vse upravičence, da v vlogi oddajo podatke v megavatnih urah (MWh) in ne kilovatnih urah (KWh). Ceno na enoto torej vpišejo v EUR/MWh, porabo pa v MWh.

Žiga Kastelic

SEO urednik

VIRSPIRIT Slovenija
Prejšnji članekKonceptna Dacia Manifesto razkrila skrivnosti Romunov
Naslednji članekAlpine razkril presunljiv koncept Alpenglow
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.