Zaživela nova spletna stran za obveščanje javnosti glede priprave celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta Slovenije

170Ministrstvo za infrastrukturo je v sodelovanju s konzorcijem institucij pod vodstvom Inštituta »Jozef Stefan«, ki nudi strokovno in tehnično pomoč pri pripravi celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta Slovenije (NEPN), pripravilo spletno stran na Portalu Energetika, ki je namenjena obveščanju javnosti glede priprave NEPN.

Skladno z  Uredbo (EU) 2018/1999 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 11. decembra 2018 o upravljanju energetske unije in podnebnih ukrepov bo priprava NEPN potekala na način, da bo imela javnost zgodaj in učinkovito možnost sodelovati pri pripravi celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta za obdobje od leta 2021 do leta 2030.

Na spletni strani NEPN bodo tako javno objavljene vse informacije v povezavi s pripravo NEPN, katerih cilj bo zagotoviti obveščenost javnosti. Pri tem bodo določeni razumni roki, ki bodo omogočali dovolj časa, da se obvesti javnost, da lahko sodeluje in izrazi svoje stališče. Skladno s tem bo vzpostavljen podnebni in energetski dialog na več ravneh, v katerem bodo lokalni organi, organizacije civilne družbe, poslovna skupnost, vlagatelji in druge zadevne zainteresirane strani ter širša javnost lahko dejavno sodelovali.

Ministrstvo za infrastrukturo bo javnost sproti obveščalo o aktivnostih glede priprave NEPN in tako vljudno vabi vse zainteresirane deležnike in širšo javnost k ogledu spletnih strani NEPN, ki bodo postopoma nadgrajene, in temu, da se naročijo na prejemanje novic glede priprave NEPN.

Sončna elektrarna

Urednik portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekMIK: Prodajni hit te zime, podaljšan v februar!
Naslednji članekOčistite svoj hladilnik z uporabo doma narejenih čistil

Urednik portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.