Zaključek javnega posvetovanja glede predloga usmeritev za pripravo Energetskega koncepta Slovenije

Konec prejšnjega mesa se je iztekel rok, do katerega so na ministrstvu, pristojnemu za energijo, sprejemali predloge na objavljeni dokument “Predlog usmeritev za pripravo Energetskega koncepta Slovenije”, ki so ga javnosti prvič predstavili v juniju 2015.

Do danes so imeli skupaj okoli dvajset predstavitev ostalim resorjem in različnim interesnim skupinam. Odzivi na predstavitvah so bili pozitivni, predvsem kar zadeva proces vključevanja javnosti v pripravo dokumenta. Prav tako so potekale večinoma konstruktivne razprave o vsebini. Zaradi velikega zanimanja in pozivov javnosti so rok posvetovalnega obdobja tudi podaljšali – iz prvotno 15. avgusta 2015 so posvetovanje podaljšali še za mesec in pol do konca septembra 2015.

Na ministrstvu bodo pripombe pregledali in analizirali. Rezultate te analize bodo predstavili na javnem dogodku, ki ga načrtujemo še pred koncem leta. Pripombe oz. komentarje je podalo 60 oseb (pravnih in fizičnih), nanašajo pa se na vsa področja, ki so bila izpostavljena v dokumentu za javno razpravo. Gre za zelo različne komentarje, različne predloge usmeritev ter različne smeri razmišljanja, kar je glede na raznolikost podajalcev pripomb tudi bilo za pričakovati.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.