Waterpebble – napravica, ki jo namestimo pod prho in s tem prihranimo pri vodi in energiji

Utripajočo napravico postavimo pod prho in prihranimo pri vodi. Ko napravica prikazuje zeleno svetlobo, varčujemo z vodo, ko zagledamo rdečo svetlobo smo v fazi, ko porabljamo preveč vode. Waterpebble nam omogoča nadzor nad porabo vode in s tem varčno prhanje.

Intelignetna naprava Waterpebble, ki jo je izumil Paul Priestman, beleži količino porabljene vode in vas na to opozarja z utripanjem LED diod. Rdeča in zelena svetloba vas bosta opozarjali ali pri prhanju izpolnjujete pogoje, ki ste jih sami nastavili ob prvi uporabi. Napravica se samodejno vklopi (zazna prisotnost vode) in s pogledom nanjo hitro ugotovimo ali smo v  območju varčne porabe ali v območju potratne porabe vode. Včasih težko spremenimo svoje navade, oziroma se sami ne zavedamo, koliko vode porabimo. Waterpebble vas bo opozarjal, da boste pozorni na porabo vode in jo s tem porabili manj, kot bi jo drugače.

Potreben čas za vklop rdeče utripajoče led diode, se bo čez čas zmanjšal na 2/3 začetno nastavljenega časa in tako vas bo Waterpebble tudi v nadalnje spodbujal k dodatnim prihrankom vode, rabe energije in prihranku denarja.

Če želite izvedeti kako deluje napravica Waterpebble, si oglejte spodnji video.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.