V Los Angelesu so odprli prvo okrožje le za kolesarje

Ameriško mesto Los Angeles je pravkar odprlo prvo okrožje namenjeno samo kolesarjem. Okrožje bo služilo kot pilotni program za pobudo še večjega projekta, ki naj bi do leta 2016 potekal na nivoju celega mesta.

Projekt je nastal v obliki javno-zasebnega partnerstva, katerega cilj je povečati število kolesarjev na cesti in zmanjšati število avtomobilov. Seveda pa mora biti prvi predpogoj za to močna kolesarska infrastruktura (kolesarske poti, parkirna mesta za kolesa, signalizacija …). 

 

Oddelek za transport mesta Los Angeles je sklenil partnerstvo z Occidental College Urban inštitutom za politiko okolja. Cilj je narediti mesto bolj prijazno kolesarjem in na ta način znižati število vozil v mestu. Kolesarska infrastruktura se bo razširila še vzdolž Kolorada, Eagle Rock-a in York Boulevards.

“Novi projekt ponuja popuste za ljudi, ki potujejo s kolesom, promocije za kolesarje, ugodnosti na delovnem mestu in še marsikaj. Vse z namenom, čim bolj okrepiti kolesarsko prometno infrastrukturo in okrepiti kolesarstvo v našem mestu,” pove Elizabeth Gallardo.

Mesto angelov trenutno izvaja svoj ambiciozni načrt, v okviru katerega bodo zgradili več kot 1.600 kilometrov kolesarskih stez, oziroma 40 kilometrov novih stez vsako leto vse do leta 2045. Morda se bo takrat mesto angelov preimenovalo v mesto kolesarjev.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.