Energetska sanacija: priložnost za izboljšanje požarne varnosti stavbe

Slovensko združenje za požarno varnost (SZPV) vabi na seminar: Lahko stavba zaradi energetske sanacije pogori? ali Energetska sanacija: priložnost za izboljšanje požarne varnosti stavbe.

Teme predavanj:

  • Poslabšanje požarne varnosti stavbe, ki jo lahko povzroči nepremišljena energetska prenova, Gregor Kušar:

Energetske sanacije so vzdrževalna dela, za katera se praviloma ne izdeluje projektne dokumentacije. Za ustrezno izvedbo so zato odgovorni predvsem lastniki, upravniki, izvajalci. V predavanju bodo izpostavljeni praktični primeri: kje se iz vidika požarne varnosti lahko pojavijo ali so se v preteklosti že pojavile napake, ki so vodile do požara. Skozi predavanje in razpravo bomo nakazali predloge za reševanje tovrstnih problemov

  • Sanacija fasad: principi širjenja požara preko fasade, Milan Hajdukovi:

Kdaj, kje, zakaj je pri izbiri izolacijskega materiala sprejemljiva gorljiva izolacija, kje pa mora biti izolacija negorljiva? S pomočjo kratkih filmov realnega požara fasade večstanovanjske stavbe in požarnega preskusa fasade ETICS z ekspandiranim polistirenom bodo predstavljena realna tveganja in iz njih izhajajoče zahteve glede požarnih lastnosti gradbenih proizvodov za fasade.


Sledila bo razprava oziroma vprašanja in odgovori.

 

Organizacijo dogodka so omogočili proizvajalci izolacijskih materialov in fasadnih sistemov. Kotizacije ni. Prijave k udeležbi pošljite organizatorju (Slovensko združenje za požarno varstvo, Dunajska cesta 369, 1231 Ljubljana-Črnuče) na info@szpv.si. Prijave sprejemajo do zasedbe mest. Če bo zanimanje zelo veliko bodo dogodek ponovili.

Kdaj: V četrtek, 6. 3. 2014 od 12. do 15. ure

Kje: Center energetskih rešitev, BTC – Dvorana 2 jug, Šmartinska 152, Ljubljana.

Organizacijo dogodka so omogočili:

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.