V Ljubljani že deseti Vegafest

vegafest logo

V soboto, 20. avgusta 2022, bo v Ljubljani, natančneje na Pogačarjevem trgu potekal že jubilejni 10. Vegafest. Gre za največji slovenski festival veganstva in trajnostnega načina življenja, ki je, po besedah organizatorjev, obvezna destinacija za vse, ki jim je pomembno sožitje z živalmi in naravo. Aktivnosti bodo potekale od 10. do 21. ure.

Pester program in široka ponudba izdelkov prijaznih naravi

Na festivalu se bodo predstavila podjetja z vegansko ponudbo, restavracije, ki bodo razvajale z veganskimi okusi, spoznali bomo slovenska in tuja društva, organizacije za pomoč živalim ter lokalne ekološke kmetije.

Hkrati bo moč prisluhniti tudi strokovnim predavanjem o veganstvu in njegovem vplivu na zdravje posameznika in svet okoli nas. Tam bodo tudi kuharske delavnice, kjer se bomo lahko naučili pripraviti različne veganske dobrote.

Ves dan bo na odru Vegafesta potekal zabavni program z glasbenimi izvajalci, veganskimi športniki, izborom naj jedi Vegafesta in drugimi aktivnostmi. Poleg tega vas bodo na Vegafestu pričakali še bogat srečelov, virtualna resničnost, razstava “Kaj vegani sploh jedo?”, otroški kotiček in mnogo drugega.

Boljši svet in odgovorna ter ozaveščena družba

Organizatorji so zapisali, da je namen festivala predstaviti prednosti veganskega načina življenja in pomagati pri vzpostavljanju pozitivnega odnosa do živali, okolja in samega sebe. »Želimo si boljšega sveta, odgovorne in ozaveščene družbe,« še dodajo.

Več informacij v Brošuri Vegafesta 2022.

Prejšnji članekZnanstveniki prepolovili čas polnjenja vodikovih celic
Naslednji članekLignin, rešitev za težave z ogljičnim odtisom

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.