Učinkovito upravljanje vročevodnih sistemov: predstavili Termis 7.0

Učinkovito upravljanje vročevodnih sistemov: predstavili Termis 7.0

Družba Schneider Electric, globalni specialist za upravljanje energije in avtomatizacijo, je predstavila novo aplikacijo Termis 7.0 – napredno aplikacijo za optimizacijo vročevodnih mrež mestnih ogrevalnih sistemov.

 

Eden izmed številnih izzivov s katerimi se srečujejo podjetja, ki se ukvarjajo s vročevodnimi mrežami, so stroški izgubljene energije. Ti so posledica neupoštevanja dnevnih nihanj v povpraševanju.

 

Aplikacija Termis je celostna rešitev, ki v realnem času omogoča informacije o prihajajočih dejavnikih, ki vplivajo na porabo. Podatke pridobiva iz sistema SCADA in hidro-meteoroloških zavodov ter na ta način operaterjem omogoča boljše predvidevanje prihajajočih zahtev uporabnikov. S pridobljenimi informacijami se znižuje temperature vode v vročevodnem sistemu na najnižjo mogočo raven, s čimer se znižuje tudi poraba energije.

 

Rešitev Termis 7.0 je rezultat 30-letnega razvoja znanja in izkušenj pridobljenih pri vsakodnevnem delu. Združitev vseh informacij je rezultirala v aplikaciji, ki združuje najobsežnejše zmožnosti za upravljanje energije. Namenjena je vročevodnim sistemom: od projektiranja in oblikovanja do uporabe in vzdrževanja. Poleg novih sistemov se lahko uporablja tudi za simulacijo razširitve obstoječih sistemov.

 

Mobilna aplikacija, ki je dostopna za Apple in Android, ocenjuje prihranke energije v vročevodnih mrežah. Vhodni podatki temeljijo na razumljivi matrici, ki analizira podatke o tem, koliko energije se proizvaja, kakšna je povprečna temperatura zraka, in kakšne so trenutne cene energije.

Posebne izboljšave vgrajene v Termis 7.0:

  • hitrejše nalaganje in shranjevanje modela datoteke;
  • hitrejša master-operater komunikacija;
  • uvedba baterije kot samostojne enote;
  • izboljšana funkcija iskanja;
  • prikaz kontrolnega načina delovanja toplarn, črpalk in ventilov;
  • možnost večkratne registracije v sistem.

 

Zaradi teh izboljšav lahko uporabniki aplikacije TERMIS 7.0:

  • znižajo izgube energije zaradi ogrevanja, saj se voda segreje zgolj toliko, kot je potrebno, kar zniža izdatke za energijo za 10 do 15 %;
  • s pozornim spremljanjem podatkov o porabi tople vode, trenutnih temperaturah in vremenski napovedi se zniža porabo energije;
  • izboljšajo zadovoljstvo uporabnikov z zmanjšanjem števila zastojev pri dobavi tople vode in hitrejšim informiranjem meščanov.

 

Podjetja – uporabniki lahko to programsko opremo kupijo neposredno od družbe Schneider Electric ali od njenih partnerjev, toda zgolj certificirani sistemski integratorji lahko izvedejo projekt izvajanja rešitve TERMIS.

 

Več informacij o rešitvi Termis se nahaja na strani Termis District Energy Optimization Software.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.