Učinki jedrske elektrarne na zdravje ljudi

Svetovna Poslovna akademija je podala uradno poročilo za javnost o presenetljivo negativnih zdravstvenih učinkih v okolici jedrske elektrarne Diablo Canyon. Rezultati so zastrašujoči!

Naslov poročila se glasi: “Poročilo o zdravstvenem stanju prebivalcev v San Luis Obispo in Santa Barbara okrajih, ki živijo blizu jedrske elektrarne Diablo Canyon, ki se nahajajo v Avila Beach, Kalifornija.” 

Glavne ugotovitve o lokalnih zdravstvenih vzorcih je sledeče:

 1. Od odprtja jedrske elektrarne Diablo Canyon, ki so jo odprli v sredini 1980-ih, je okraj San Luis Obispo iz občine z relativno nizko stopnjo rakavih obolenj prešlo na občino z visoko stopnjo rakavih obolenj.
 2. V letih med 2001 do 2010 je bila dodatnim 738 ljudem postavljena diagnoza rak.
 3. Incidenca raka v okraju San Luis Obispo County se je povečala s 0,4 odstotka pod povprečjem, na 6,9% nad povprečjem v zvezni državi Kalifornija. Trenutna stopnja raka je najvišja od vseh 20 okrožij v južni Kaliforniji.
 4. Po začetku delovanja jedrske elektrarne se je izredno hitro povečevala incidenca rak ščitnice in rak dojke pri ženskah
 5. Po začetku delovanja jedrske elektrarne se je občutno povečala umrljivost dojenčkov v okraju San Luis Obispo County.
 6. Po začetku delovanja jedrske elektrarne se je tudi umrljivost zaradi raka pri otrocih in mladostnikih hitro povečala. 
 7. Incidenca melanomov v okraju San Luis Obispo County je poskočila iz 3,6 % na 130,2 % nad zgornjo stopnjo v državi in je sedaj najvišja od vseh kalifornijskih okrožij.
 8. Umrljivost zaradi raka pri vseh starostih se je povečala za 6,5 %.
 9. Delež otrok, rojenih z zelo nizko težo, se je povečalo za 45,0 %.
 10. Najvišja stopnja umrljivosti dojenčkov, nizka teža pri rojstvu in skupna umrljivost vseh ljudi je bila največja v krajih, ki so oddaljeni do 90 kilometrov od reaktorjev.
 11. Glavne ugotovitve poročila kažejo povišanje števila različnih bolezni in smrti v okraju San Luis Obispo v primerjavi z ostalimi kraji v Kaliforniji. To vključuje povečanje umrljivosti dojenčkov, otrok, mladostnikov, smrtnosti zaradi raka, obolevnosti za rakom pri vseh starostih (težave s ščitnico, rak na dojkah, melanomi) in umrljivosti za rakom za vse starosti.

Seveda ta študija ni odločilni dokaz, da je vsaka jedrska elektrarna škodljiva. Nasprotno, zelo možno je, da je ravno ta jedrska elektrarna v Kaliforniji primer, kako se ne smejo graditi jedrske elektrarne. Vendar pa so to vsekakor zelo skrb vzbujajoči rezultati, ki nam povedo, da še zdaleč ne vemo vsega o jedrski energiji.

Tu lahko preberete celotno poročilo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.