Gorenje: Nagrada Red Dot za najboljši dizajn

Na mednarodnem tekmovanju v Essen v Nemčiji se je ponovno pokazalo, da v Sloveniji ne zaostajamo v dizajnu za svetovno konkurenco.

Za letošnje oblikovalske nagrade Red Dot je prispelo 4.815 prijav iz 53 držav, slavnostna podelitev nagrad zmagovalcem pa bo 7. julija v Essnu.

Gorenjev dizajn je bil ponovno letos odlikovan na mednarodnem tekmovanju za najbolje oblikovane izdelke Red Dot. Skupina Gorenje 40-člansko strokovno žirijo prepričala dvakrat: z dizajnom vgradne pečice z interaktivnim barvnim zaslonom na dotik blagovne znamke Gorenje.

Sofisticirana, a nevsiljiva estetika omogoča, da se pečica oblikovno vklaplja v raznolike kuhinjske ambiente kot samostojen izdelek ali pa kot niz različnih modelov pečic. Uporaba velikih steklenih površin, nerjaveča pločevina, odporna na prstne odtise, premišljeno oblikovana notranjost vrat in pirolitična funkcija, omogočajo enostavno čiščenje pečice. Kompleksna tehnologija je prevedena v prijazen intuitiven uporabniški vmesnik preprost za uporabo uporabnikom z različnimi nivoji kuharskega znanja. Enostavna interakcija s pečico preko barvnega ekrana z drsenjem na dotik, izbira jedi z recepti preko privlačnih fotografij in skrbno izbrani zvočni odzivi, vzbujajo prijetne emocije med uporabo.


Nagrajen je bil tudi dizajn pečice Asko OCS8676S iz ekskluzivne linije Asko Pro Series™, ki jo sestavljajo visoko zmogljivi kuhinjski aparati iz nerjavečega jekla. Dizajn nagrajene pečice izvira iz minimalizma in funkcionalizma švedskega dizajna, pečica pa uporabniku omogoča upravljanje preko barvnega zaslona na dotik in izbiro med različnimi funkcijami za pripravo hrane.

Skupina Gorenje je večkratni prejemnik nagrade. Prvič jo je prejela leta 2005 kot prvo podjetje v Sloveniji.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.