Triki, kako se znebiti polžev na vrtu – pomagajo tudi jajčne lupine

Closeup of a striped grove snail on the leaf
Foto: abentson iz iStock

Neimenovana, a navdušena vrtnarka, je v Facebook skupini Gardening Hints and Tips razkrila, kako ščiti rastline pred polži. »Na rastlino poskusite postaviti plastične steklenice za mleko z odrezanimi zgornjimi in spodnjimi deli. To bo ustavilo polže, saj nimajo sledi vonja, ki bi ji lahko sledili. Na mojem vrtu se to obnese vsakič,« je povedala in dodala, da poleg tega, da plastenke ščitijo rastline pred polži, jih imate možnost reciklirati, torej jih uporabiti za kaj koristnega, namesto da bi jih vrgli v plastične odpadke, poroča The Sun.

Še nekaj trikov

Jajčne lupine so odlične za hranjenje rastlin, pa tudi za zaščito pred polži. Vsebujejo kar 90 odstotkov kalcija in jih je škoda zavreči, sploh zdaj po veliki noči, ko jih je ogromno. Luščine posušite in zdrobite ter jih vmešajte v zemljo okoli rastlin, ki jih želite hraniti.

Foto: Gardening Hints and Tips
Foto: Gardening Hints and Tips

Poleg hrane so jajčne lupine dobre v boju proti polžem in gosenicam. V tem primeru okoli vsake rastline v krogu potresemo zdrobljene luščine.

Pepel ščiti pred polži

Pomaga tudi posip pepela okoli rastlin, ki jih želite zaščititi. Okrog vsake rastline naredimo krog s pepelom in postopek ponovimo po obilnejšem dežju.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekNajmanj kakovosten avto na svetu se je pocenil za 39 odstotkov! Stranke so besne
Naslednji članekRevoz bo od leta 2026 proizvajal novega Renaulta?
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.