Najmanj kakovosten avto na svetu se je pocenil za 39 odstotkov! Stranke so besne

Foto: Press Release / Fisker
Foto: Press Release / Fisker

Podjetje Fisker je bilo zaradi slabe kakovosti svojega modela Ocean deležno hudih kritik, vse skupaj pa je vplivalo na poslovanje, tako da so v zadnjih dneh prispele novice, da je bankrot tega ameriškega proizvajalca skorajda neizogiben. V želji po reševanju in izboljšanju prodaje se je podjetje zdaj lotilo velike razprodaje. Fisker je namreč drastično znižal cene svojega edinega modela.

Osnovna različica Oceana je zdaj v ZDA cenejša za 14.000 dolarjev na samo 27.299 dolarjev, kar je 34-odstotni padec cene, preostale različice pa so enako znižane, do 39 odstotkov, za največ 24.000 dolarjev. Nove cene že veljajo, to pa je močno razburilo dosedanje lastnike Oceana, ki so za svoj avto odšteli precej več. Kupci, teh je več kot 5000, so besne in menijo, da je ta poteza podjetja skrajno nepravična do njih.

Vse to je dodatna sol na rano nesrečnim lastnikom Oceana, ki so sicer s svojim avtomobilom izjemno nezadovoljni zaradi vrste velikih težav, ki so temu avtomobilu prinesle epiteta ‘nekvaliteten’ in ‘najslabši na svetu’. Lastniki Oceana poročajo o ogromno težavah s svojimi avtomobili, od bolj neškodljivih težav s ključi in senzorji v sedežih do resnejših s popolno izgubo moči, odpovedjo zavor in odpiranjem prednje ‘haube’ med vožnjo.

Zaradi vsega tega in zelo slabe prodaje je Fisker v velikih težavah

Avtomobilska družba naj bi najela svetovalce za prestrukturiranje, da bi raziskala možnost prijave stečaja. Od najvišje vrednosti na borzi, ki je bila dosežena leta 2021 (28,50 $ na delnico), so delnice tega podjetja do danes padle za 99,9 odstotka in so trenutno vredne le okoli 2 centa.

Newyorška borza je podjetje pred tem opozorila, da se lahko sooči z umikom. Čeprav se ta ponudba zdi zelo dobra, se porajajo dvomi, da bo močno izboljšala prodajo Oceana, saj težave s kakovostjo niso odpravljene, nakup avtomobila, katerega proizvajalec bi lahko kmalu propadel, pa je izjemno tvegan zaradi prihodnjega vzdrževanja in popravil vozila.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekNapreden in ugoden: Airabela razkriva nov prezračevalni sistem, prijazen denarnici
Naslednji članekTriki, kako se znebiti polžev na vrtu – pomagajo tudi jajčne lupine
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.