Torbica za brezžično polnjenje mobilnih naprav

Konec leta 2009 so na trg prispele prve naprave za brezžično napajanje in polnjenje prenosnih naprav. Kljub temu te danes še niso množično prisotne pri uporabnikih. Nov žarek upanja je na tem področju konec letošnjega avgusta dalo podjetje Intel. To za naslednje leto namreč načrtuje čipovlje, s katerim naj bi brezžično napajanje in polnjenje prenosnih naprav postalo dosegljivo prav vsakemu uporabniku elektronskih naprav.

 

Zamisel o brezžičnem napajanju in polnjenju prenosnih naprav je nadvse navdušila tudi inženirja Dana Salcreda. Ta je namreč pripravil idejno zasnovo za torbico, v katero le vstavimo pametni mobilni telefon in njegova baterija se prične takoj brezžično polniti. Novost bo za polnjenje koristila prednosti indukcije. Električna energija se bo prenašala preko dveh tuljav, ki bosta uglašeni na isto resonančno frekvenco. Polnjenje mobilnih naprav naj bi bil mogoče do razdalje 15 centimetrov, izkoristek naj bi znašal okrog 85 %.

 

Torbica Everpurse bo kot nalašč za prenos, saj naj bi tehtala komajda 170 gramov. Združljiva naj bi bila s pametnimi mobilnimi telefoni Apple iPhone 4 in iPhone 5 ter Samsung Galaxy S3. Za polnjenje baterije bo v napravo potrebno vstaviti le poseben vstavek. Če bo novost zaživela, bo v bližnji prihodnosti na voljo še za lastnike preostalih priljubljenih modelov pametnih mobilnih telefonov. Torbice naj bi bile na voljo v številnih barvnih odtenkih, in sicer v rdeči, vijolični, oranžni, črni, rjavi, bež, rožnati in rumeni barvi.

 

Projekt Everpurse, za katerim stojita zakonca Dan in Liz Salcedo, je na spletnem portalu Kickstarter že zbral potrebna finančna sredstva, in sicer v višini preračunanih 184 tisoč evrov. Tržna vrednost torbice Everpurse se bo onkraj luže gibala okoli preračunanih 135 evrov. Za usnjeno različico bo potrebno odšteti preračunanih 178 evrov. Prve torbice za brezžično polnjenje pametnih mobilnih telefonov Apple iPhone 4 in iPhone 5 bodo naprodaj že marca. Nekaj mesecev kasneje bo na voljo še različica za Samsung Galaxy S3.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.