Katera tablica ima najdaljšo avtonomijo?

Sodobne mobilne naprave imajo vgrajene baterije z relativno majhnimi kapacitetami, zaradi česar jih moramo polniti skoraj vsak dan. Se pa kljub temu avtonomija mobilnih naprav od naprave do naprave precej razlikuje. Zaradi tega se je pred nakupom dobro pozanimati, kako dobra je v tem pogledu naprava, ki bi jo radi kupili.

Pred nedavnim smo napisali članek o dolžinah avtonomije pri različnih priljubljenih pametnih telefonih. Na testu, ki ga je pripravila spletna stran Gizmodo, se je najbolje izkazal mobilnik Motorola Razr HD, najslabše pa LG Nexus 4. Tokrat pa vam predstavljamo soroden test, ki ga je na svojem blogu predstavila spletna stran Which?. Gre za test avtonomije različnih tabličnih računalnikov. Narejen je bil sicer pred nekaj meseci, a tablice iz tega testa danes še vedno sodijo med najboljše na trgu.

 

Tablice so bile pri tem testu razdeljene v dve skupini. V eni so bile tablice s 7-palčno diagonalo, v drugi pa takšne z 10-palčno. V prvi skupini lahko med drugim najdemo tablice Apple iPad MiniNexus 7Amazon Kindle Fire HDAmazon Kindle Fire ter Samsung Galaxy Tab 2 7.0. V drugi skupini pa velja izpostaviti tablice Apple iPad z retina zaslonom, Apple iPad 2Microsoft Surface RTSony Xperia Tablet SAsus Eee Pad Transformer PrimeGoogle Nexus 10 ter Samsung Galaxy Tab 2 10.1. Avtonomijo so na testu ugotavljali tako, da so tablice uporabljali za brskanje po spletu ter gledanje video vsebin.

 

Med 7-palčnimi tablicami se je najbolje odrezala tablica iPad mini. »Budna« je bila 783 minut, kar je precej dlje kot drugouvrščena tablica Kingle Fire HD, ki je zdržala 591 minut. Tretje mesto je zasedla tablica Nexus 7 (550 minut), četrtega Kindle Fire (437 minut), petega pa Galaxy Tab 2 7.0 (425 minut). 

 

Tudi med 10-palčnimi tablicami se je najbolje odrezala tablica podjetja Apple. Prvo mesto je namreč zasedla tablica iPad z retina zaslonom. In to z naskokom. Njena baterija je zdržala 811 minut, kar je 221 minut več kot je zdržala baterija iPada 2. Tretje mesto je zasedla tablica Xperia Tablet S (534 minut), četrtega Galaxy Tab 2 10.1 (532 minut), petega pa Surface RT (501 minut).

 

Če bi si radi ogledali celoten test, se odpravite na spletno stran http://goo.gl/JdCX1.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.