To je najlepša skrita plaža v Evropi za leto 2024! Prihajajo turisti iz vsega sveta, je pa kar blizu Slovenije

Famous beach Pasjaca in Konavle region, Croatia
Foto: balwan iz iStock

Plaža Pasjača na Hrvaškem, znana po svoji naravni lepoti in edinstveni pokrajini, je bila leta 2024 razglašena za najlepšo skrito plažo v Evropi. Nahaja se v vasi Popovići v Konavljah, v neposredni bližini Dubrovnika in Cavtata, in je znana za privabljanje fotografov in vplivnežev z vsega sveta, tudi samo za fotografiranje.

Če potujete z avtomobilom iz Ljubljane, morate prevoziti približno 700 kilometrov, kar lahko traja do 8 ur vožnje, odvisno od prometnih razmer in izbranih poti. Poleti plaža Pasjača ponuja mirno in naravno okolje, idealno za tiste, ki iščejo sprostitev stran od množice.

Zaradi kristalno čistega morja in spektakularnega pogleda na Jadransko morje je ta plaža popolna za ljubitelje narave. Sama pot, ki vodi do plaže, je vklesana v skalo in ponuja osupljiv pogled na morje. Ta nenavadna in rahlo avanturistična pot je priljubljena med turisti, ki radi fotografirajo in uživajo v naravnih lepotah.

Pasjaca Beach, Croatia | 8K Walkthrough (May 2024)

Voda je izjemno čista, kar je idealno za kopanje in potapljanje. Podvodni svet je bogat, zato lahko ljubitelji morskih globin uživajo v nepozabnem raziskovanju. Pasjača ni preveč skomercializirana, kar pomeni, da ni velike gneče, turisti pa to prednost pogosto opisujejo z besedami, da »ni hrupa«. Zato je idealen za tiste, ki iščejo miren kraj za počitek.

V bližini plaže je več restavracij in tavern, kjer lahko uživate v lokalnih specialitetah in svežih morskih sadežih. Na nekaterih delih plaže lahko najdete ponudbo vodnih športov, kot so kajaki ali pedaline. Pasjača je idealna za tiste, ki iščejo naravne lepote brez gneče in komercialnih objektov.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekDopust, o katerem so Slovenci lahko le sanjali, je zdaj ugoden, 7 dni 295 evrov!
Naslednji članek7 rastlin, ki jih komarji sovražijo

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.