Tesla v februarju z Bitcoinom zaslužila več kot s prodajo avtomobilov v letu 2020

Tesla z nakupom Bitcoina zaslužila več kot s prodajo avtomobilov, a le na papirju
Tesla z nakupom Bitcoina zaslužila več kot s prodajo avtomobilov, a le na papirju

Tesla je na začetku februarja v Bitcoin investirala 1,5 milijarde dolarjev. Njihova investicija se jim je v februarju tako izplačala, da so z njo zaslužili skoraj milijardo dolarjev. To je več kot so zaslužili s prodajo svojih avtomobilov v letu 2020. Vseeno pa je od konca februarja do danes Bitcoin nekoliko padel v vrednosti. Ker pa je to Bitcoin, lahko hitro naraste ali še bolj pade. Kljub nenehnemu nihanju pa je Tesla poskrbela za izredno zanimiv mesec, kar se tiče investicij.

Investicija v Bitcoin in zaslužek na papirju

Tesla je v začetku februarja naznanila, da je kupila nekaj Bitcoinov. Ne nekaj, temveč precej, saj je investirala kar milijardo in pol dolarjev. Niso pa razkrili kdaj točno so investicijo tudi izpeljali, zato ni možno natančno ugotoviti koliko so s tem zaslužili. Vseeno pa so se analitiki nekoliko poigrali s številkami. Dan, ko so naznanili nakup je bil Bitcoin vreden 33 tisoč dolarjev. Ob nastanku analize pa je Bitcoin dosegel vrtoglavih 58 tisoč dolarjev. Po nekaj dnevih je zdaj spet padel, a se še vedno vrti okoli številke 40 tisoč dolarjev.

Elon Musk je za javnost povedal, da Bitcoina ne vidi kot valute ampak kot pripomoček za fluidnost svojih sredstev
Elon Musk je za javnost povedal, da Bitcoina ne vidi kot valute ampak kot pripomoček za fluidnost svojih sredstev

V času analize je tako Tesla zaslužila kar 900 milijonov dolarjev z investicijo v Bitcoin.V drugi polovici leta 2020 je Tesla vsak mesec s prodajo svojih avtomobilov zaslužila 95 milijonov dolarjev. Skupen zaslužek v letu 2020 je bil njen zaslužek 690 milijonov dolarjev. Tako je bilo nekaj dni v februarju bolj profitabilnih kot celotno leto 2020. Ker pa je to Bitcoin je ta profit pravzaprav ničeln.

VIRForbes
Prejšnji članekKam z odrabljenimi igračami?
Naslednji članekBarve fasade ne morete vedno izbrati po lastni izbiri

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.