Seminar za učiteljice in učitelje osnovnih šol “VARČNO Z ENERGIJO”

Seminar je namenjen vsem učiteljicam in učiteljem osnovnih šol ter drugim zaposlenim na osnovnih šolah.Osnovnošolski/e učitelji/ice se vsakodnevno srečujete z učenci in v 9 letih njihovega življenja lahko bistvenovplivate na njihove prihodnje navade. S svojim zgledom in učenjem lahko znatno prispevate k povečanjuučinkovite rabe energije v šoli in doma, saj vplivate tudi na spreminjanje navad v družini šolajočih se otrok inširše. Učitelji/ice zelo pomembno vplivate na oblikovanje vedenjskih navad v zvezi z uporabo različnih vrstenergije v vsakodnevnem življenju otrok.

Potratno ravnanje z energijo je nespametno ravnanje, še posebej v času, ko smo priča vse višjim cenam energentov in omejenosti njihovih zalog ter vse bolj očitnim podnebnim spremembam.

Vloga učiteljev/ic je zelo pomembna tudi za razvoj znanj o učinkoviti rabi in obnovljivih virih energije skozi ves čas šolanja in omogoča različne metodične pristope. Ustrezno strokovno usposobljen/a in izobražen/a učitelj/ica lahko spodbudi veliko število celovitih vedenjskih sprememb v korist trajnostno naravnanemu načinu življenja. Seminar bo izveden v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

Organizirani bodo trije seminarji z enako vsebino. Prijavite se na tistega, ki vam časovno in krajevno najbolje ustreza:

  • Ljubljana – 25. 5.,
  • Maribor – 27. 5.,
  • Koper – 29. 5. 2015.

 Udeležba na seminarju je brezplačna. Število udeležencev je omejeno. Več informacij dobite tukaj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.