Klici S.O.S. za Jadran odmevajo na Hrvaški ambasadi v Sloveniji

Greenpeace v Sloveniji je 23. aprila 2015 Veleposlaništvu Republike Hrvaške v Sloveniji predal podpise podpore za S.O.S. za Jadran – skupino nevladnih organizacij, ki se na Hrvaškem bojuje za zaustavitev načrta za raziskovanje in črpanja nafte oziroma plina v Jadranskem morju. Le v treh tednih je namreč skupino v Sloveniji, podprlo več kot 10.000 posameznikov in organizacij.

Vodja Greenpeace v Sloveniji mag. Nina Štros predajo podpisov komentira:

“Jasno je, prihodnost Jadranskega morja skrbi slovensko javnost. Kampanja S.O.S. za Jadran je namreč ena največjih mobilizacij na področju okoljevarstva v Sloveniji. Nobenemu okoljskemu vprašanju še ni uspelo zbrati toliko podpore v tako kratkem času. Pričakujemo, da bodo ti glasovi dovolj velika legitimnost za slovenske odločevalce, da vztrajajo pri zahtevah po vključevanju Slovenije v nadaljnje procese in iskanju rešitve, ki bi bila sprejemljiva za vse, ki si Jadransko morje delimo.” 


Pred veleposlaništvom so pred srečanjem razprostrli transparent, na katerem je vsak podpis dobil svoj S.O.S. klic v Morsejevi abecedi. 

Več o kampanji S.O.S. za Jadran in naših stališčih lahko najdete tukaj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.