Samooskrbna hiša Ecocapsule na prodaj prihodnje leto

Če ste vedno sanjali o neodvisnosti od električnega omrežja, bodo vaše sanje kmalu korak bližje realnosti. Slovaški studio Nice Architects je pred kratkim razkril prve fotografije premične hiše Ecocapsule, ki zbira energijo vetra in sonca. Hiša na trg prihaja v začetku leta 2016, ko bodo prve kapsule dostavljene naročnikom po vsem svetu.

Mini koča je učinkovite in kompaktne oblike, v njej pa je vse potrebno za relativno razkošno življenje v naravi. V njej je zakonska postelja, kuhinja, shramba in kopalnica s kabino za prhanje in WC-jem, ki zbira biološke odpadke. Hiša se lahko uporablja kot samostojna enota stanovanja, pop-up hotel ali zatočišče v primeru humanitarne katastrofe. Kočo poganja 750 W vetrna turbina in 600 W sončna elektrarna, ki proizvajata električno energijo in jo shranjujeta v akumulatorju. Dvojni sistem proizvodnje električne energije omogoča neodvisnost od električnega omrežja ne glede na vremenske razmere, medtem ko zaokrožena oblika zbira deževnico in jo filtrira za pridobivanje pitne vode.

 

Arhitekti poudarjajo primernost hiše za življenje v urbanih območjih, saj mere 4,5 metra dolžine, 2,4 metra širine in 2,5 metra višine zagotavljajo postavitev hiše kjerkoli na svetu. Hiša je na krajše razdalje zlahka prenesljiva s pomočjo priklopnika, medtem ko jo v primeru daljših razdalj brez težav transportiramo z zabojnikom.

 

Cena bo objavljena konec leta 2015, ko bodo v podjetju Nice Architects začeli sprejemati prva naročila. Po lansiranju prve različice Ecocapsule je podjetje že napovedalo prodajo številnih dodatkov in razširitev, kot tudi nove različice hiše, ki bo zasnovana glede na želje in potrebe na trgu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.