Vprašajte Google: Se vam splača namestiti fotovoltaično elektrarno?

Z Googlovo aplikacijo lahko ugotovite, ali je streha vaše hiše primerna za namestitev fotovoltaične elektrarne, se vam bo investicija povrnila, koliko bodo vredni vaši prihranki, če se odločite za ta korak, vse izračune pa lahko takoj pošljete monterjem fotovoltaičnih elektrarn.

Projekt Sunroof beleži sončni potencial planeta, streho za streho. Uporablja podatke iz Google Zemljevidov, da ugotavlja, koliko sončne svetlobe doseže streho, pri čemer izdela 3D model strehe, upošteva podnebje lokacije ter sence dreves in dimnikov.

V naslednjem koraku se te meritve uporabijo za izračun, velikosti  fotovoltaične elektrarne, kakšni so prihranki pri električni energiji, v končnem izračunu pa so vključeni tudi davki, dajatve in morebitna povratna sredstva. Z aplikacijo lahko ugotovite, kako bi nakup ali najem sončnih celic vplival na vaš prihranki, vse informacije pa lahko takoj pošljete monterju na vašem območju.

Trenutno aplikacija deluje samo v Združenih državah Amerike, in sicer v Bostonu in San Franciscu, vendar je Google že napovedal širitev uporabe na druga območja.

Google bo storitev financiral z zaračunavanjem posredništva velikim podjetjem, ki prodajajo fotovoltaične elektrarne, stroške pa bo obračunal za vsako stranko, ki bo s podjetnikom stopil v stik prek aplikacije Sunroof.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.