Razkrita šokantna skrivnost krompirčka iz McDonaldsa: Razkrinkala sem jih! Zdaj mi grozijo…

McDonalds znak.
Foto: andreas160578 iz Pixabay

Priljubljeni TikToker Jordan Howlett (26), ki trdi, da pozna najbolj sočne ‘skrivnosti’ McDonald’sa, je izdal šokantno trditev. McDonald’sov »svetovno znani pomfrit« namreč, kot trdi Howlett, še zdaleč ni vegetarijanski. TikToker je opozoril na ‘naravni okus govedine’, ki je navedena kot sestavina na ameriškem spletnem meniju podjetja, in dejal, da ve, ‘zakaj ima McDonald’sov krompirček drugačen okus od vseh drugih’.

@jordan_the_stallion8

#stitch with @youraveragetechbro #fypシ

♬ original sound – Jordan_The_Stallion8

»To je zato, ker McDonald’s kuha svoj krompirček z aromo govedine, pomešano z njihovim rastlinskim oljem,« pojasnjuje ustvarjalec vsebine iz San Diega v videu TikTok, objavljenem prejšnji teden, ki ima 9,6 milijona ogledov. »Zato je pomfrit tako dober, vendar je to verjetno slaba novica za vegetarijance,« je dejal. »Spoznal sem, da so to informacije, ki bi jih morali vedeti ljudje s težavami s prehranjevanjem,« je Howlett povedal za New York Post.

»Ne glede na to, ali vsebujejo meso ali ne – to ne spremeni mojega odnosa do McDonald’sa – ta krompirček. Še vedno jih uživam,« je poudaril Howlett, znan tudi pod vzdevkom Jordan the Stallion, in trdil, da mu McDonald’s grozi zaradi razkritja te skrivnosti! Znana veriga hitre prehrane se je odzvala na svoji spletni strani, kjer so pojasnili, da njihovi dobavitelji delno ocvrejo narezan krompir in uporabljajo oljno mešanico, ki vsebuje aromo govedine. »Tudi naravna aroma govedine vsebuje hidrolizirano pšenico in hidrolizirano mleko kot začetni sestavini,« navaja podjetje na svoji spletni strani.

Portal Eater pa je že leta 2015 poročal, da naravni okus govedine sploh ni nujno iz govedine. »Pred davnimi časi je živilska industrija pogledala ceno govedine in rekla: ‘To je predrago’,«je pred osmimi leti zapisal Eater. Potem je eden izmed strokovnjakov pojasnil, da je naravna aroma govedine proizvedena iz aminokislin, nekaterih običajnih sladkorjev, citronske kisline in nekaterih dodatkov za vlago. »Pri segrevanju imamo zato okus po mesu.«

Hrustljava priloga

Okus govedine ni bil vedno glavna sestavina ameriškega krompirčka. Pred 90-timi leti preteklega stoletja so hrustljavo prilogo kuhali v loncu bombaževega olja in govejega loja oziroma zaseke, kar je krompirju dalo poln okus in ga napolnilo z nasičenimi maščobami.

 

Leta 1990 je po polemikah veriga hitre prehrane prešla na čisto rastlinsko olje, vendar so kupci hrepeneli po istem mesnem okusu. Da bi pomirili oba tabora, se je rodila ‘naravna aroma’. Šele leta 2001 so vegetarijanci in hindujci, ki ne jedo govedine iz verskih razlogov, tožili velikana hitre prehrane, ker ni navedel imena aditiva za meso. Po pravni drami, ki je McDonald’s stala 10 milijonov dolarjev, je veriga hitre prehrane na seznam sestavin dodala goveji kvalifikator.

A treba je poudariti, da je britanska različica McDonald’sovega krompirčka na spletni strani podjetja še vedno navedena kot vegetarijanska, govedine pa sploh ne omenjajo.

Medtem je Howlettova serija Fast Food Secret TikTok pridobila skoraj 10 milijonov sledilcev, a gledalci nad njegovimi zadnjimi informacijami niso ravno navdušeni. V komentarjih so se zmedeni sledilci pritoževali nad okusom govedine, drugi pa so se posmehovali vegetarijancem, ki že leta uživajo krompirček velikana hitre prehrane.

 

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekIzdelan polnilec, ki električno avto napolni v manj kot 10 minutah
Naslednji članekKako prihraniti denar pri selitvi?

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.