Kako prihraniti denar pri selitvi?

selitev in najem kombija
Foto: congerdesign iz Pixabay

Selitev lahko predstavlja velik finančni zalogaj, vendar pa obstajajo načini, kako lahko prihranite nekaj denarja pri selitvi. V tem zapisu vam bomo predstavili nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali prihraniti denar pri selitvi.

Stare škatle

Organizacija selitve je ključnega pomena, da prihranite nekaj denarja. Selitev načrtujete vnaprej, med pripravami na selitev pa uporabljate stare kartonske škatle in vreče. Zato imejte to v mislih že nekaj mesecev pred selitvijo in jih ne zavrzite. Sicer pa se odpeljite do najbližjega trgovca in ga prosite za škatle.

Selite postopoma

Če je možno, se na novo lokacijo selite postopoma. Če gre za selitev v novo hišo, ki je že vaša, potem verjetno tako ali tako dnevno odhajate na lokacijo (zakaj ne bi vsakič napolnili pritljažnika?

Prodajte nepotrebne stvari!

Če želite zares prihraniti denar (in čas!) pri selitvi, prodajate stvari, ki jih ne potrebujete več. Da boste lažje prodali nepotrebo stvari, svoje stvari objavite na bolho in še bočlje, na Facebook marketplace ter dodatno v relevantne skupine za prodajo.

Postavite nizko ceno in počakajte na kupce. Poleg tega lahko organizirate tudi dvoriščno prodajo, ki vam bo pomagala, da se znebite nepotrebnih stvari. V tem primeru gre bolj za to, da ne boste po nepotrebnem plačevali stroške prevoza, saj bo izkupiček v denarju nižji.

Sami pakirajte

Paketiranje stvari je zahtevno delo, vendar pa lahko s tem prihranite denar. Če zaposlite podjetje za pakiranje stvari, boste zapravili dodaten denar. Zato je priporočljivo, da sami pakirate svoje stvari. Za lažje pakiranje lahko uporabite stare kartonske škatle in vreče. Če imate težave s pakiranjem, pa lahko vprašajte tudi svoje prijatelje in družinske člane za pomoč.

Selite se sami

Najugodnejši način selitve je, da se selite sami. Če ste pripravljeni na izziv, lahko prihranite veliko denarja. Če selite sami, lahko najamete kombi na Omisli.si ali lahka tovorna vozila za selitev vseh vaših stvari. Pri selitvi bodite zelo pozorni na to, da zaščitite svoje pohištvo in druge predmete pred poškodbami.

Pri selitvi je mogoče prihraniti veliko denarja, če načrtujete selitev vnaprej, prodajate nepotrebne stvari, sami pakirate svoje stvari in se selite sami. Ključno je, da razmišljate o načinih, kako lahko prihranite denar pri selitvi, saj vam bo s tem ostalo več denarja za druge stvari. Z upoštevanjem teh nasvetov boste zagotovo prihranili nekaj denarja in lažje zaključili selitev.

Če je cilj prihranek časa, pa le izberite selitveni servis, za katerega boste za povprečno stanovanje odšteli med 300-500 €.

Lokalni ponudniki, ki jim zaupamo.

Prejšnji članekRazkrita šokantna skrivnost krompirčka iz McDonaldsa: Razkrinkala sem jih! Zdaj mi grozijo…
Naslednji članekIzdelava visoke grede: prednosti, slabosti in postopek izdelave

Lokalni ponudniki, ki jim zaupamo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.