Prvo nogometno igrišče na svetu, ki ga napajajo igralci

Brazilska nogometna legenda Pele in naftna korporacija Shell Oil sta združila moči za zagon prvega nogometnega igrišča na svetu, ki bo deloval na kinetično energijo v središču Rio de Janeira.

Inovativni športni objekt je Shell Oil poimenoval kot projekt “Naredi prihodnost”, ki podpira ideje, ki prihajajo od koderkoli. Skrivnost nogometnega igrišča so talne ploščice, ki zajemajo kinetično energijo igralcev, ki se nato združi s sončno energijo in tako napaja luči na igrišču in zagotavljajo varno in svetlo osvetljen prostor v skupnosti.


Projekt Morro da Mineira je del programa “ustvariti prihodnost”, katerega namen je navdihniti mlade in podjetnike, da bi za svojo karierno pot izbrali znanost in tehnologijo. Pobuda prav tako spodbuja mlade, da uporabljajo svoje možgane za razvoj obnovljivih energetskih rešitev. André Araujo, predsednik Shell v Braziliji je povedal: Do leta 2050 bo svet uporabljal 75 % več energije kot danes. Potrebovali bomo vedno več energije iz obnovljivih virov, ki ne onesnažujejo našega planeta. Za ta cilj pa potrebujemo mlade generacije znanstvenikov, ki bodo pomagale na poti k uresničevanju tega cilja.”

Ob otvoritvi nogometnega igriša je nogometna legenda Pele povedal: Nogomet je največja brazilska strast in šport, ki je šel skozi številne tehnološke inovacije. To novo igrišče dokazuje kako lahko združimo znanost in šport. Morro da Mineira bo skupnosti sedaj lahko uporabljala ta športni objekt kot varno zbirališče za vse ljudi v skupnosti.”

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.