Prihranek na laku tudi do 30.000 evrov

Na strokovnem sejmu ”Holz-Handwerk” v Nürnbergu (od 26. do 29.3.2014) bo Bürkle v hali 10 poleg ostalih novosti predstavil tudi prenovljeno kompaktno linijo za lakiranje KA 1300.

Z vidika tehnologije je še posebej optimiran sistem za nanašanje laka, kar prinaša posebej nizko porabo laka in topil.

Hitro, varčno – a prav tako vrhunska kvaliteta

Manjša poraba pomeni tudi manjše onesnaževanje zraka, letni prihranek na laku pa lahko znaša tudi do 30.000 EUR. Vsekakor pa bo to bistveno izboljšalo rezultate podjetja, po drugi strani pa vidno skrajšalo obdobje povratka investicije (return on investment).


Linija KA 1300, ki je sestavljena iz stroja za valjčni nanos laka (ali drugih materialov) ter enote za UV utrjevanje laka, je dvignila standarde na še višjo raven kot njena predhodnica. Zahvaljujoč liti konstrukciji so se vibracije bistveno zmanjšale kar omogoča odlično, enakomerno in ponovljivo končno lakiranje. Dobre lastnosti tega stroja so enostavno upravljanje, frekvenčno upravljani ločeni direktni pogoni, izvlečna transportna enota za lažje čiščenje in vzdrževanje, motorno nastavljanje višine, kot tudi motorji in stikalni elementi v Ex izvedbi.

Odlično opremljena za raznovrstna področja uporabe

Interakcija teh tehničnih lastnosti omogoča kupcu popolnoma novo fleksibilnost, najboljše rezultate lakiranja in, zahvaljujoč genialnemu sistemu povratka materijala, varčnost pri potrošnji materiala. Kot opcija obstaja tudi gladilni valj, s katerim se lahko nanašajo visokoviskozna polnila (kiti). Ta opcija je posebej atraktivna pri obdelavi plošč s furnirskimi spoji ali plošč iz lesa z velikimi porami.


Ravni elementi pohištva, vrata ali notranji elementi se lahko lakirajo s temeljnim ali pokrivnim lakom brez topil in sušiti z UV postopkom. Maksimalna debelina obdelovancev je 80 mm, delovna širina pa 1.300 mm. Stroj se lahko koristi tudi za nanos lakov na osnovi topil, vodnih lakov, olj ali voskov. Linija KA 1300 potrebuje le 3.400 x 3.350 mm prostora, tako da se jo praktično lahko postavi kamorkoli. Enostavnost, učinkovitost in zanesljivost – nova kompaktna linija za lakiranje KA 1300 ima odlično razmerje med ceno in kvaliteto in to ne samo za obrtniške obrate!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.