Prenosna energija za eno najstarejših etničnih skupin ZDA

Prebivalci Navaho so ena najstarejših etničnih skupin v ZDA, največ pa jih živi v puščavi v Arizoni. Vendar pa je kar 38 odstotkov teh prebivalcev brez električnega omrežja. Neprofitna organizacija Eagle Energy namerava to spremeniti.

Neprofitna organizacija Eagle Energy upa, da bo lahko spremenila slabo stanje na področju elektrike med prebivalci etnične skupine Navaho. To nameravajo storiti z namestitvijo in distribucijo prenosnih energijskih postaj, s pomočjo katerih bodo lahko prebivalci sami pridobivali potrebno električno energijo.


Prenosne energijske postaje bodo proizvajale elektriko s pomočjo sonca. Del naprave je namreč sončna celica, drugi del pa majhen generator elektrike.


“Ena izmed najbolj šokantnih dejstev o prebivalcih Navaho je ta, da živijo v hudi revščini, kljub dejstvu da jih večina živi v južnem in srednjem delu Združenih državah,” pravi Julia Alvarez, direktorica družbe Eagle Energy. Cilj družbe Eagle Energy je, da bi vsaj 18.000 domov postalo energijsko neodvisnih. Upajo, da bodo lahko to dosegli s svojimi prenosnimi energijskimi napravami.


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.