Ponovno so na voljo subvencije Eko sklada za nakup električnih vozil

Ponovno so na voljo subvencije Eko sklada za nakup okolju prijaznejših vozil. Slovenski okoljski javni sklad je namreč objavil javni poziv 32SUB-EVPO15 za pridobitev nepovratne finančne pomoči za električna vozila. Skupna višina sredstev tega poziva znaša 2.000.000 EUR.

Nepovratna finančna sredstva je mogoče pridobiti samo, če gre za nove naložbe v okolju prijaznejša vozila, kar velja za nakup novega vozila na električni pogon, priključnega hibridnega vozila (plug-in), ter vozila na električni pogon s podaljševalnikom dosega (range extender), velja pa tudi za predelavo vozila v električnega, tako da bo serijsko vgrajeni motor na notranje zgorevanje nadomeščen s pogonskim elektromotorjem. Vse predelave vozil morajo biti izvedene s strani pravne osebe ali samostojnega podjetnika posameznika.

Kdo je upravičen?

Do pridobitve nepovratne finančne pomoči so upravičene pravne osebe oziroma Republika Slovenija in lokalne skupnosti, gospodarske družbe in druge pravne osebe, ki imajo v trenutku plačila pomoči poslovno enoto ali podružnico v RS, samostojni podjetniki posamezniki oziroma fizične osebe, ki samostojno opravljajo dejavnost kot poklic (zasebniki).

Višina subvencije

Pridobite lahko do največ 5.000 EUR nepovratnih sredstev, kar velja za nakup novega električnega vozila brez emisij CO2 ali za predelavo na električni pogon, kategorije M1. Za ostale primere, kjer gre na primer za nakup priključnega (plug-in) hibridnega vozila ali za druge kategorije električnih vozil in predelav, pa so subvencije v višini od 2.000 do 3.000 EUR.

Pridobitev subvencije

Osnovni pogoj za pridobitev nepovratne finančne pomoči je pravočasno oddana in popolna vloga.

Javni poziv velja do objave zaključka javnega poziva v Uradnem listu RS, vendar najkasneje do 31. 12. 2015.

Polno besedilo javnega poziva, vloga za prijavo, ter navodila so na voljo tukaj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.