Polži so vdrli v njegov vrt, neverjetno, kako se jih znebil! In to samo za 28 centov …

Foto: Instagram@tomindeed
Foto: Instagram@tomindeed

Priljubljeni britanski televizijski zvezdnik Tom Allen, znan predvsem po vlogi voditelja v oddaji The Great British Bake Off: An Extra Slice, v kateri tekmujejo profesionalni kuharji, je odkril trik, s katerim se lahko znebite polžev na vrtu in ki znaša okoli 30 penijev (približno 28 centov), ​​poroča The Sun. Ob razkazovanju svojega vrta brez polžev je dejal, da se je izdelava ‘česnovke’ izkazala za izjemno uspešno. ob tem pojasnjuje, da morate celo glavo česna ali več česnov nekaj ur kuhati v litru vode.

Več na posnetku

»Ko vode zmanjka, strite glavice česna in mešanico pretlačite. Nato boste dobili česnovo mešanico, ki jo razredčite v približno pol litra vode. To mešanico sem uporabil na vseh svojih pridelkih in se je doslej izkazala za zelo uspešno,« je dejal. »Mmm, pa tudi lepo diši,« se je še pošalil na svoj način.

Posnetek, ki je navdušil mnoge

In prav v tem je skrivnost: česen namreč vsebuje alicin, spojino, ki mu daje vonj in bo polžem preprečila, da bi se mu približali. Če polži in polži pridejo v stik z mešanico, bodo verjetno poginili v nekaj urah. Ker je česen razmeroma poceni, je veliko cenejši od katerega koli dragega ubijalca polžev. Tomov video je navdušil mnoge in prejel veliko število komentarjev ter nasvete za boj proti vrtnim polžem, ki so jih preizkusili tudi drugi.

»Bil sem obseden s čiščenjem vrta polžev. Poskusil sem s pastmi s hmeljem, škropljenjem s česnom in celo večernim obiranjem in tako rešil marsikaj posajenega,« piše eden od komentatorjev.

»Cimet spremeni igro! Polži ga sovražijo,« odgovarja drugi, tretji pa piše, da lahko lastnik vrta dobi eno ali dve raci, ki jesta polže, pa še nagrado: račja jajca.

Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekPrava postelja, življenje vam bo hvaležno za izbiro
Naslednji članekNapake pri nakupu pokončnih sesalnikov, ki jih ne smete storiti!
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.