Napake pri nakupu pokončnih sesalnikov, ki jih ne smete storiti!

Brunette woman and tween girl utilizing different models of vacuum cleaners while removing dirt in living room. Diligent young homemakers sharing responsibilities of keeping apartment tidy.
Foto: undefined undefined iz iStock

Nakup pokončnega sesalnika je lahko pomembna in predvsem izvrstna naložba za vzdrževanje čistega doma. Vendar pa mnogi kupci delajo prepogoste napake, ki lahko vodijo v nezadovoljstvo in celo zapravljen denar. V prispevku boste našli nekaj največjih napak, ki se jim morate izogniti pri nakupu pokončnega sesalnika.

Ignorirali ste težo in manevriranje pokončnega sesalnika

Neupoštevanje teže in enostavnosti manevriranja sesalnika.

  • Zakaj je to napaka? Močan sesalnik je težko premikati, še posebej, če imate več nadstropij ali veliko pohištva. To lahko naredi čiščenje bolj okorno in manj prijetno.

Če je mogoče, preizkusite sesalnik v trgovini ali preverite spletne ocene, ki posebej omenjajo enostavnost uporabe in manevriranje. Poiščite funkcije, kot je vrtljivo krmiljenje, ki lahko olajšajo navigacijo.

Spregledali ste situacijo filtrirnih sistemov

Filtrirnemu sistemu sesalnika niste posvetili dovolj poznornosti. Še posebej bo to jasno, če imate alergije ali hišne ljubljenčke.

  • Zakaj je to napaka? Slabo filtriranje lahko povzroči, da se prah in alergeni sprostijo nazaj v zrak, kar poslabša simptome alergije.

Izberite sesalnike s filtri HEPA (High-Efficiency Particulate Air), ki so zasnovani za lovljenje majhnih delcev in alergenov. To je še posebej pomembno za gospodinjstva z alergiki ali hišnimi ljubljenčki.

Kateri pokončni sesalnik kupiti
Foto: on bigbang

Zanemarili ste širino čistilne poti

Preprosto niste bili pozorni na širino čistilnih poti pokončnega sesalnika.

  • Zakaj je to napaka? Ozka pot čiščenja pomeni več prehodov za pokritje istega območja, zaradi česar je sesanje lahko zamudnejše.

Upoštevajte velikost površin, ki jih običajno čistite. Večje čistilne poti so idealne za večje prostore, medtem ko so ožje poti lahko koristne za tesnejše prostore in natančnejše čiščenje.

Pokončni sesalniki niso najboljši za vse talne obloge

Kupili ste sesalnik, ki ni primeren za vrsto talnih oblog v vašem domu.

  • Zakaj je to napaka? Nekateri sesalniki se dobro obnesejo na preprogah, slabo pa na trdih tleh, in obratno.

Izberite sesalnik, ki je vsestranski in učinkovit na več površinah, če ima vaš dom preprogo in trda tla. Poiščite funkcije pokončnega sesalnika, kot je nastavljiva višina ščetke ali nastavitve za različne vrste tal.

Niste upoštevali ravni hrupa

Spregledali ste ravni hrupa, ki ga doseže pokončni sesalnik. Včasih so (pre)glasni.

  • Zakaj je to napaka? glasni sesalniki so lahko moteči, zlasti v domovih z majhnimi otroki, hišnimi ljubljenčki ali v skupnih bivalnih prostorih.

Preverite stopnjo sesalnika v decibelih ali poiščite ocene, ki omenjajo ravni hrupa. Nekateri sodobni sesalniki so zasnovani tako, da delujejo tišje, ne da bi pri tem žrtvovali zmogljivost.

Podcenjevali ste potrebo po vzdrževanju sesalnika

Niste razmišljali o samem vzdrževanju sesalnika, ki je lahko naporno in dolgotrajno.

  • Zakaj je to napaka? Nekateri sesalniki zahtevajo pogosto menjavo filtrov, zamenjavo vrečk ali drugo vzdrževanje, ki je lahko drago in dolgotrajno.

Poiščite modele pokončnih sesalnikov s pralnimi filtri in dizajni brez vrečke, da zmanjšate tekoče stroške vzdrževanja. Preverite tudi, kako enostaven je dostop in čiščenje krtačnega valja in drugih delov.

Izbira pokončnih sesalnikov
Foto: on bigbang

Osredotočali ste se samo na ceno

Napačno ste si dovolili, da je cena glavni oz. edini odločilni dejavnik.

  • Zakaj je to napaka? Cenejši pokončni sesalnik morda ne bo deloval tako dobro ali vztrajal tako dolgo kot tisti dražji, kakovostnejši model.

Uravnotežite proračun s kakovostjo in funkcijami. Včasih lahko dolgoročno prihranite denar in svoje frustracije, če vnaprej porabite malo več.

Pozabili ste preveriti dolžino in doseg kabla

V zadnjih letih redke napake, a vseeno. Niste preverili dolžine napajalnega kabla ali dosega pokončnega sesalnika.

  • Zakaj je to napaka? Kratek napajalni kabel je lahko neprijetna zadeva, saj čiščenje zahteva pogosto menjavo vtičnice in omejuje mobilnost.
Dodatna oprema pokončnih sesalnikov
Foto: on bigbang

Poiščite sesalnike z daljšimi napajalnimi kabli ali pa, še boljše, razmislite o brezžičnih modelih za večjo prilagodljivost. Upoštevajte tudi doseg morebitnih priloženih nastavkov, da zagotovite enostavno čiščenje visokih ali težko dostopnih mest.

Spregledali ste dodatke

Ste pozabili na nastavke in dodatke, ki so ponavadi priloženi pokončnemu sesalniku?

  • Zakaj je to napaka? Pomanjkanje pravih nastavkov lahko omeji vsestranskost sesalnika in sposobnost čiščenja različnih površin in ozkih prostorov.

Poskrbite, da bo sesalnik opremljen z bistvenimi nastavki, kot so orodje za reže, krtača za prah in orodje za oblazinjenje. Nekateri modeli ponujajo dodatne specializirane nastavke za hišne dlake ali občutljive površine.

Zanemarili ste garancijo in možnost podpore strankam

Niste upoštevali možnosti garancije in podpore strankam, ki ju ponuja proizvajalec oz. prodajalec.

  • Zakaj je to napaka? brez dobre garancije se lahko soočite z dragimi popravili ali zamenjavami, če se sesalnik pokvari.

Preverite garancijske pogoje in ugled proizvajalca, ko je govora o podpori strankam. Daljša garancija in odzivna služba za stranke lahko zagotovita brezskrbnost in zaščitita vašo naložbo.

Pokončni sesalniki
Foto: on bigbang

Kateri pokončni sesalnik je najboljši?

Vprašanje se zdi preprosto, a je v resnici daleč od preprostega. Preko vseh desetih napak pri nakupu, lahko najdete pravo pot do izbire pokončnega sesalnika za svoje gospodinjstvo.

Pri tem vam bo v pomoč Big Bang s širokim naborom pokončnih sesalnikov, ki si jih lahko ogledate na njihovi spletni strani ali pa v živo. Odklikajte svojo pot do njihove spletne trgovine ali pa se odpravite v eno od njihovih poslovalnic, kjer vam bo strokovno osebje svetovalo pri izbiri pokončnega sesalnika.

eprodaja@bigbang.si | 01 362 60 00 | Spletna stran

Big Bang z mrežo 16 trgovin ter spletnim centrom na naslovu www.bigbang.si na slovenskem trgu predstavlja največjega ponudnika avdio-video izdelkov in računalništva.

eprodaja@bigbang.si | Spletna stran

SEO urednik

Prejšnji članekPolži so vdrli v njegov vrt, neverjetno, kako se jih znebil! In to samo za 28 centov …
Naslednji članekNeverjetna hiša z zeleno streho v Connecticutu
logo big bang
eprodaja@bigbang.si | 01 362 60 00 | Spletna stran

Big Bang z mrežo 16 trgovin ter spletnim centrom na naslovu www.bigbang.si na slovenskem trgu predstavlja največjega ponudnika avdio-video izdelkov in računalništva.

Žiga Kastelic
eprodaja@bigbang.si | Spletna stran

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.