Petrol bo gostil 6. mednarodno šolo o prihodnosti daljinske energetike

»6. mednarodno poletno šolo daljinske energetike gostimo v sodelovanju z družbo Danfoss, ki je poleg Petrola med vodilnimi podjetji na področju daljinske energetike v regiji. Program bomo izvajali od 26. avgusta do 1. septembra,« je povedal Jože Torkar, direktor Energetskih rešitev v javnem in komercialnem sektorju Petrolu.
Program ljubljanske šole bo osredotočen na prihodnost daljinske energetike, posebno pozornost bo namenil ključnim inovativnim trendom, kot je digitalizacija. Program bo nadgrajen s pogledom na sisteme daljinskega ogrevanja in njihovo vlogo pri nižanju okoljskih obremenitev mest in bo upošteval smernice zimskega paketa evropske komisije.

V tednu dni se bodo zvrstili številni intenzivni treningi s priznanimi strokovnjaki in profesorji ter ogledi referenčnih lokacij. Cilj programa je tudi krepitev partnerstva med udeleženci, različnimi sistemi daljinskih ogrevanj po Evropi, in industrijo. (Na fotografiji: Mednarodna poletna šola daljinske energetike je bila lani v belgijskem Genku. Avtor: Euroheat & Power.)

Med letošnjimi predavatelji so: Sven Werner, profesor energetske tehnologije na School of Business, Engineering and Science v švedskem Halmstadu, Jan Eric Thorsen, z Danfossa v danskem Nordborgu in Stefan Holler z univerze v nemškem Göttingenu. Predavali bodo tudi slovenski strokovnjaki za daljinsko energetiko: Miha Bobič z Danfossa, Amer Karabegović in Jože Torkar s Petrola in Jure Čižman iz Centra za energetsko učinkovitost na Institutu Jožefa Stefana.

O mednarodni poletni šoli daljinskega ogrevanja
Ime izobraževalnega programa je DHC Summer School, njegova nosilka je tehnološka platforma DHC+, ki deluje v okviru neprofitne organizacije Euroheat & Power. Organizacija ima sedež v Bruslju, njeni člani prihajajo iz več kot tridesetih držav, med njimi so tudi neevropske države. Člani so podjetja, univerze, raziskovalne ustanove, združenja daljinske energetike in drugi. Prijave so odprte za vse, ki si želijo ustvariti nove povezave med sistemi daljinskih ogrevanj po Evropi, v industriji, spoznati svoje evropske kolege in pridobiti nova praktična znanja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.