Pametni polnilnik baterij Camelion!

Danes smo v življenju stalno obdani z elektronskimi napravami. Ker je današnji trend v “brezžičnosti”, se veliko naprav napaja s pomočjo baterij. Vendar slednje veljajo za enega najbolj ekološko nevarnih odpadkov, katere večina nepravilno zavrže. Naredite torej nekaj za okolje, obenem pa tudi sebi zmanjšajte stroške in skrbi glede porabe baterij, tako da si priskrbite kakovosten polnilnik baterij Camelion.

Nakup in uporaba polnilnih baterij je vsekakor izredno modra odločitev. Prvotni strošek nakupa se vam bo zelo hitro povrnil, saj lahko s pametno uporabo polnilne baterije uporabljate izredno dolgo časa. A pri uporabi polnilnih baterij je ključna pravilna uporaba – z napačno uporabo lahko kaj hitro zmanjšate življenjski cikel polnilne baterije. Zato je smiseln nakup »pametnega« polnilnika baterij.

 

Zakaj kupiti pametni polnilnik? Ker izbira polnilnika drastično vpliva na življenjsko dobo polnilnih baterij – te se sme napolniti na ravno prav mero (100 %), ne preveč in ne premalo. Če baterije prenapolnimo, se te poškodujejo, s tem pa se skrajša njihova življenjska doba, če pa so napolnjene premalo, je slabša njihova storilnost, kar lahko pripelje do trajnega znižanja njihove kapacitete, do česar pride zaradi spominskega efekta.

 

Kakovostni polnilniki so zato opremljeni s sistemom, ki nadzoruje polnjenje. Poznamo tri načine: nadzor nad napetostjo, nadzor nad temperaturo baterij in omejevanje trajanja polnjenja s pomočjo časovnika. Nadzor nad napetostjo deluje po principu, da polnilnik prepozna razlike v napetosti (∆V) in s tem tudi, kdaj je baterija polna. Drugi način s pomočjo vgrajenega temperaturnega senzorja zazna razliko v temperaturi baterije (∆T). Tretji način pa deluje na časovnem principu, tako da odmeri idealni čas polnjenja glede na zmogljivost polnilne baterije. Vsi trije načini so primereni za preprečevanja nepravilnega polnjenja baterij. Boljši polnilniki imajo tudi pogovorno okno, kjer se izpiše trenutna delovna faza, opozorijo na stopnjo izpraznjenosti baterije in na potencialne napake.

 

Vse omenjene funkcije ima tudi polnilnik baterij Camelion BC-0907, ki je dosegel najboljšo oceno pri zadnjem testiranju VIP, s strani Zveze potrošnikov Slovenije. Na majhnem zaslonu se prikazuje stanje vsake baterije posebej. Polnilnik glede na faktorje, kot so temperatura, količina preostanka naboja v bateriji in stanje baterije, sestavi idealni cikel polnjenja (začetno polnjenje, hitro polnjenje ali trajno polnjenje). Zaporedje se nadzira prek enote mikroprocesorja, ki zagotavlja ultra-hitro polnjenje. Polnilnik omogoča tudi praznjenje baterij – na ta način lahko baterijo napolnimo od začetka in zagotovimo popolno učinkovitost.

 

Nakup pametnega polnilnika baterij je tako vsekakor dobra izbira. Z majhno začetno naložbo bodo vaši problemi, glede baterijskih potreb, odpravljeni. Polnilnik lahko kupite pri podjetju Andeco.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.