Lonec, ki proizvaja električno energijo

Zakaj si ne bi na potovanju, med kuhanjem kosila, napolnili vse več malih elektronskih naprav, ki jih tovorimo s seboj, kot so pametni telefoni, svetilke, GPS in druge naprave.

Prav to možnost ponuja inovacija, ki prihaja iz Združenih držav Amerike, PowerPot, lonec, ki vam pri kuhanju obroka proizvaja tudi električno energijo.

PowerPot je opremljen s termoelektričnim sistemom, ki omogoča pretvorbo toplote energije, ki je bila proizvedena z ogrevanjem vode, v električno energijo. Izhodna napetost naprave je 5 V voltov (USB standard) in do 1.000 miliamperov električnega toka. To pomeni, da ima polnjenje USB naprave s PowerPot loncem enak učinek in enak čas polnjenja, kot če bi polnili doma na vtičnici.

Kako deluje? Enostavno. Lonec postavite na toplotni vir, kot je na primer prenosni gorilnik, ogenj ali drug vir toplote, ter počakate, da voda v posodi doseže pravo temperaturo. Ko je ta dosežena se polnjenje naprave, preko električnega priključka ali USB kabla, prične.

To je praktičen način za polnjenje vaših električnih naprav, predvsem v primerih, ko nimate dostopa do električnega omrežja, kot so kampiranje, treking in druge aktivnosti izven elektrificiranega območja. PowerPot si lahko omislite za 149 dolarjev oziroma 115 evrov. Kupite ga lahko preko PowerPot domače spletni strani http://goo.gl/ppot.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.