Novi energijski standardi za mikrovalovne pečice

V ZDA, deželi mikrovalovnih pečic, so sprejeli nove standarde energijske učinkovitosti za mikrovalovne pečice. Z njimi si obetajo ogromne prihranke na letni ravni.

Pred kratkim je ameriški sekretar za energijo Ernest Moniz sporočil, da je Ministrstvo za energijo zaključilo nove standarde energetske učinkovitosti za mikrovalovne pečice, ki bodo državi prihranili skoraj 3 milijarde dolarjev do leta 2030. Obenem bodo novi standardi zmanjšali tudi škodljivo onesnaževanje zraka z ogljikom.

“Novi energijski standardi učinkovitosti predstavljajo veliko priložnost za družine, ki bodo lahko prihranile kar nekaj denarja, hkrati pa bodo standardi še vedno zagotavljali visoko kakovost naprav za potrošnike,” je povedal sekretar za energijo Ernest Moniz. “Dejstvo je, da bodo aparati, zgrajeni po novih energijskih standardih, Američanom prihranili več kot štiristo milijard dolarjev do leta 2030.”

Novi energijski standardi so odraz ciljev, ki si jih je zastavil predsednik Barack Obama, s katerimi želi prepoloviti energijsko potrošnjo v ZDA  v naslednjih dvajsetih letih. Glede na to, da so mikrovalovne pečice najbolj uporabljena kuhinjska naprava v ZDA je bil zato seveda logičen korak, da se energijske standarde najprej sprejme za to kuhinjsko napravo. Novi standardi naj bi porabo mikrovalovnih pečic zmanjšali za kar 75 odstotkov in zmanjšali onesnaževanje za 38 milijonov metričnih ton ogljikovih izpustov.

 

ZDA so take naredile pravilen korak k manjšemu onesnaževanju in porabi energije. Vendar je samo dejstvo, da se ogromen del hrane v ZDA “kuha” s pomočjo mikrovalovnih pečic, še kako zaskrbljujoče za zdravje Američanov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.