Novi Facebook center v mestu Iowa bo poganjala vetrna energija

Facebook je pred kratkim objavil, da se bo njihov novi podatkovni center v ameriškem mestu Iowa v celoti napajal iz obnovljivih virov energije. Center bodo predvidoma odprli v letu 2014, poleg centra bodo zgradili popolnoma novo polje vetrnih elektrarn, ki bo zagotavljalo energijo za kompletno delovanje Facebook kompleksa.

Novi Facebook podatkovni center se bo zagnal leta 2014 v mestu Altoona – ameriška Iowa. Eno leto po izigranji centra bodo dokončali tudi polje vetrnih elektrarn, ki bo postavljeno v bližini centra in katere temelja naloga bo zagotavljati centru 100 odstotkov energije. 

Družba Facebook bo tako že svoj četrti podatkovni center napajala s pomočjo obnovljive energije. Center v Iowi bo drugi po vrsti, ki se bo v celoti napajal s pomočjo obnovljive energije. Njegov predhodnik, ki deluje izključno na obnovljivo energijo, je podatkovno središče v mestu Lulea na Švedskem. 

Novo vetrno polje v Iowi bo imelo moč 138 megavatov, kar pa naj bi bilo več kot dovolj za novi Facebook podatkovni center. Poleg tega, da bo center deloval 100 odstotno na podlagi obnovljive energije, bodo v centru uvedli tudi ukrepe, s katerimi bodo bistveno zmanjšali rabo energije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.