Največja vetrna elektrarna na morju

Vetrne energije ima v Združenem Kraljestvu vedno večji pomen. Pred kratkim je vlada potrdila nov projekt največje morske vetrne elektrarne na svetu. Imela bo kar 400 turbin in bo zgrajena na pasu 80-ih kilometrov ob obali severne Anglije.

Projekt, pod imenom Dogger Bank, bo vreden med 9 in 12 milijardami dolarjev, oziroma med 7,9 in 10,6 milijarde evrov. Projekt pa bo zagotovil kar 2,5 odstotka vseh potreb po električni energiji v Združenem kraljestvu, oziroma bo zadostil energijskim potrebam dveh milijonov domov.

Angleška obala je idealna za obmorske vetrne elektrarne, saj je morje relativno plitko (globina je nižja od 100 metrov), kar je zelo ugodno za gradnjo temeljev za vetrne turbine.

Ed Davey, tajnik za energijo in podnebne spremembe, je povedal, da je: “Vetrna energija je ključna za energijski razvoj države. Obnovljiva energija ustvarja vedno več čiste energije za našo državo, obenem pa tudi vedno več novih delovnih mest. V Združenem Kraljestvu se že več kot 35.000 ljudi ukvarja z obnovljivo energijo.”Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.