Najboljši sladoled z visoko vsebnostjo beljakovin

Tri skodelice sladoleda

Pristaši zdrave prehrane in aktivnega življenjskega sloga vedo, kako pomemben je zadosten vnos beljakovin. Na srečo to ne pomeni, da se je treba odpovedati sladicam, saj obstaja tudi visokobeljakovinski sladoled, ki predstavlja kompleten obrok.

Višja vsebnost sirotkinih proteinov

Sirotkini proteini nastanejo s pasterizacijo mleka, ki se mu dodajo encimi, v sušilniku za vroči zrak pa iz tekočega stanja nastane sirotkin protein. Gre za naravno surovino, ki ni pretirano drugačna od sirov in skut. Sirotkini proteini predstavljajo bogat vir razvejanih aminokislin, ki jih telo nujno potrebuje za zdravo življenje.

Dodani elektroliti

Baza za sladoled FIT PROTEIN vsebuje tudi elektrolite, ki pomagajo pri uravnoteženju živčnega sistema in delovanja mišic. Z vnosom elektrolitov pripevamo tudi k dovoljšnji hidraciji telesa, kar je izredno pomembno za naše fizično in psihično zdravje. Zadostna hidracija je še posebej pomembna v poletnih mesecih, ko zaradi visokih temperatur hitreje pride do dehidracije telesa.

A happy sporty couple doing exercises for biceps with barbells in a gym and making eye contact with each other.
Foto: dusanpetkovic iz iStock

Prisotnost maltodekstrina

Maltodekstrin je sestavljen iz kompleksnih ogljikovih hidratov. Narejen je iz rastlinskega škroba in se hitro prebavi v prebavnem traktu, zato izboljšuje tudi prebavljivost drugih živil v telesu. Z njegovo pomočjo prispevamo k izboljšanju delovanja črevesja in znižanju holesterola. Maltodekstrin ima visok glikemični indeks in hitro obnavlja izčrpane zaloge mišičnega glikogena, zato je idealen za športnike.

Brez laktoze, glutena in saharoze

FIT PROTEIN je namenjen tudi tistim, ki so alergični na laktozo ali gluten. Prav tako ga lahko uživajo diabetiki, saj ne vsebuje saharoze, pač pa fruktozo, naravni sladkor, ki se nahaja predvsem v sadju. FIT PROTEIN vsebuje tudi kokosovo olje, zdravo maščobo, ki koristi pri diabetesu in pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi. Zato je idealna sladica za vse, ki se morajo držati stroge brezglutenske diete, diete brez laktoze ali diete brez sladkorja.

Gluten free written in flour on vintage baking sheet and spoons of various gluten free flour (almond flour, buckwheat flour, rice flour, corn flour, oatmeal flour), gluten free baking concept
Foto: klenova iz iStock

Sladoledi, narejeni iz baze FIT PROTEIN, so primerni za vse, ki so na dieti, odlični so tudi kot regeneracija po telesni vadbi. Predstavljajo kompleten obrok, ki pripomore h gradnji mišične mase, primeren pa je tudi za vse, ki so zaradi alergij na strogi prehranski dieti.

Najboljši okusi slovenske proizvodnje

Najboljše sestavine za sladolede boste našli pri Rokmarju, kjer poudarek dajejo na kvaliteti sestavin in enostavnosti priprave. Celotno ponudbo njihovih izdelkov najdete na njihovi spletni strani, sledite pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu.

info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Prejšnji članekČe želite skoraj zastonj tiskalnik, se odločite za …
Naslednji članekZakaj je dobro imeti vodni filter?
logo rokmar
info@rokmar.si| Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.