Na prodaj je hiša, oblikovana kot vesoljska ladja

Izjemno redka hiša, oblikovana kot vesoljska ladja, je na prodaj na Novi Zelandiji, izklicna cena je dobrih 155 000 funtov. Oblikoval jo je finski arhitekt Matti Suuronen leta 1968, hiša je ena od zgolj 100, ki so jih zgradili.

Okoli 60 jih je še ohranjenih, ena se je prodala leta 2017, ko se je lastnik odločil, da bi jo bilo sebično obdržati za zgolj občasno uporabo. Ta hiša je bila prodana v dveh tednih, lahko jo tudi najamete preko Airbnb za okoli 62 funtov na noč.

Hiška z odprtimi vhodnimi vrati
Foto: Homes & Property

Bela hiša v obliki vesoljske ladje, ki se zdaj prodaja na Novi Zelandiji, je bila premaknjena že dvakrat. Široka je 8 metrov in se prodaja taka, kot je. Trenuten lastnik jo je podedoval od krušne babice, ki je v njej živela 15 let. Danes je hiša zasnovana kot muzej.

Hiša je bila delno obnovljena, nekaj popravkov pa še vedno potrebuje. Zunanjost potrebuje nov sloj, za kar mora poskrbeti novi lastnik, ki bo lahko sam izbral barvo. V ceno hiše so všteti tudi kavči, kuhinjski pult, police in izvirna vzmetnica, narejena po meri.

Notranjost hiške Futuro
Foto: Homes & Property

Nakup je možen tudi za čezoceanske kupce, saj se hiša lahko preseli kamorkoli – za dodaten strošek, seveda. Vse, kar potrebuje, je nastavek, na katerega se lahko postavi. Ti Futuro domovi so bili oblikovani za smučarske kabine, ki bi bile hitro zgrajene in ogrevane. So domovi, ki se jih lahko razstavi in spet sestavi v dveh dneh. S pomočjo žerjava pa jih lahko premaknemo kar cele.

Hiša bo na voljo za prodajo do 5 decembra.

VIRHomes & Property
Prejšnji članekBentley se bo prelevil v električno vozilo in ukinil bencinske motorje
Naslednji članekBiden in Harris v boju proti podnebnim spremembam

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.