Bentley se bo prelevil v električno vozilo in ukinil bencinske motorje

Proizvajalec prestižnih avtomobilov Bentley se bo v naslednjih letih spopadel z onesnaževanjem okolja. Bentley, ki je v lasti Volkswagna, za bližjo prihodnost napoveduje korenite spremembe v proizvodnji in avtomobilih samih. Velik del boja proti onesnaževanju bo predstavljala elektrifikacija vozil. Bentley – Beyond 100.

Popolnoma električna vozila

V veliki meri prav prestižni avtomobili, kot so Bentleyji, najbolj onesnažujejo okolje z emisijami s svojimi pošastnimi zmogljivostmi. In v času, ko je treba reševati planet in se tudi večja podjetja odločajo za proizvodnjo vozil brez emisij. To so največkrat prav električna vozila. Za to možnost oziroma pot pa se je odločil tudi Bentley. Kot pravijo vodilni v podjetju, se bo Bentley prelevil v proizvajalca izključno električnih avtomobilov.

Načrt želijo uresničiti že v naslednjih nekaj letih oziroma do leta 2030. Prvi korak je na seznamu že naslednje leto, ko bosta na tržišče zapeljala dva priključna hibrida. Po letu 2025 pa naj bi hibridi ob električnih avtomobilih predstavljali edino izbiro, ki jo bo proizvajalec nudil. Tako bodo naredili korak k ukinitvi motorjev z notranjim zgorevanjem in posledično k zmanjšanju izpustov CO2.

Beyond 100

»Vse od leta 1919 je Bentley pomagal definirati udobje in prestižne potovalne avtomobile. Biti na čelu napredka je zapisano v našem DNK. Ustanovitelji podjetja so bili pionirji, hkrati pa so pomagali voditi razvoj. Sedaj, ob predstavitvi načrta Beyond100 bomo s to prakso tudi nadaljevali in tako preobrazili podjetje, hkrati pa postavili nov mejnik na področju prestižnih avtomobilov,«

Kot enega izmed načrtov in želj, je tudi postati ogljično nevtralna znamka. To pomeni, da se bodo spremembe nadaljevale tudi v tovarniških obratih in ne le v avtomobilih. Vključeno je tudi sajenje dreves okoli tovarn in prodajalnic Bentleya. Enega izmed konceptov vozil brez emisij smo videli že pred tedni, ko so predstavili vozilo Bentley GT 100.

Bentley GT 100
Bentley GT 100 predstavlja novo prihodnost luksuznih Bentleyev.
Žiga Kastelic

SEO urednik

VIRBentley Motors
Prejšnji članekNevidni odpadki so glavna misel evropskega tedna zmanjševanja odpadkov 2020
Naslednji članekNa prodaj je hiša, oblikovana kot vesoljska ladja
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.