Mola 3: Sistem, ki lajša delo mladim arhitektom

Po uspešnem oblikovanju prvih dveh setov modelov za ustvarjanje struktur, je se podjetje Mola Model odločilo za novo kampanjo na platformi Kickstarter. Tokrat se predstavljajo s svojim tretjim proizvodom, Mola Structural Kit 3.

mola 3 sistem za učenje strukturMola 3 uvaja verižne enote v sistem praktičnega učenja strukturiranja. Te so popolnoma kompatibilne s prejšnjima dvema kompletoma za učenje o gradnji konstrukcijsko zahtevnejših objektov. Vsi kompleti skupaj so tako zasnovani kot en sam modularni sistem, pri katerem se enote med seboj spojijo s pomočjo magneta. Iz njih se lahko sestavi modele ikoničnih struktur.

mola 3 sistem za učenje struktur

Med drugim je mogoče sestaviti Sydney Harbor Bridge, letališče Stansted v Londonu in številne druge mostove, stavbe in celo letala.

Hit na platformi za množično financiranje

Mola 1 je bila ena najbolj podprtih kampanj na Kickstarterju v Braziliji ob izidu, Mola 2 pa je nato celo podirala rekorde.  V več kot 70 državah so prodali več kot 8 tisoč kompletov.  V zadnjem, tretjem kompletu, je 237 kosov. Ti razširjajo možnosti uporabe prvih dveh in omogočajo učenje s področja konstruiranja zahtevnejših zgradb, učenja osnov arhitekture, statike …

Lažje učenje

Komplete za izdelavo arhitekturnih modelov, je zasnoval brazilski arhitekt Márcio Sequeira de Oliveira. Zamisel je bila izdelati pripomoček za bolj zabaven način učenja o različnih strukturah in kot kaže, mu je uspelo. Zadeva je v uporabi že v nekaterih šolah in na univerzah in bojda je odličen za proučevanje, kako se obnašajo različne strukture, kako delujejo sile na strukture. Gre torej za simulacijo in in bolj plastičen način učenja, ki naj bi mladim arhitektom pomagal pri razumevanju in projektiranju stavb.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekLes-alu okna – kombinacija najboljšega
Naslednji članekE-priročnik Za varčen dom: Klimatizacija
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.