Les-alu okna – kombinacija najboljšega

Les in aluminij se zelo dobro dopolnjujeta kot osnovna materiala za okna. Vsak od teh materialov ima sam zase sicer določene odlične lastnosti, prav tako pa imata tudi nekatere pomanjkljivosti. Skupaj pa predstavljata dobro kombinacijo, ki se odraža v odlični UV zaščiti, nizkih stroških vzdrževanja in dolgi življenjski dobi.

Okna izdelana iz kombinacije lesa in zaščite iz aluminija so idealna, ko želimo na stavbi prikazati čiste linije. Zato se pogosto uporabljajo pri novogradnjah, ko želimo doseči moderen videz hiše, v kombinaciji z modernimi fasadami.

Če pogledamo prednosti vsakega od materialov, potem vemo, da aluminij zagotavlja maksimalno zaščito pred vremenskimi vplivi. Prav zato je življenjska doba, brez večjih vzdrževalnih del, zelo dolga. Tudi na temperaturne spremembe je aluminij manj občutljiv. Glavna pomanjkljivost je, da z njimi ne dosegamo najboljše toplotne izolacije. Prav pri toplotno izolacijskih lastnosti ima les boljše lastnosti kot aluminij.

Če združimo ta materiala tako, da izkoristimo njune najboljše lastnosti, dobimo les-alu okno, ki je sodobno, kljubuje času in nam hkrati daje občutek domačnosti. Za zunanjo barvo okna se lahko odločamo med RAL barvno lestvico in različnimi imitacijami lesa. Zaradi boljše stabilnosti so primerna tudi za zasteklitve večjih površin. Aluminij lahko 100% recikliramo, s tem pa se dopolnjuje naravno danost lesenih oken, ki zagotavljajo okolju in bivanju prijazno okolje.

Zaradi vseh naštetih kvalitet je sama izdelava takšnega okna bolj zahtevna in nekoliko dražja od oken, ki so izdelana z bistveno cenejšimi materiali – npr. PVC.  Vendar je potrebno pri izboru oken gledati dolgoročno, še posebno zaradi pričakovane življenjske dobe takšnega okna. Vsekakor pa ta tip okna zagotavlja poleg topline in privlačnosti tudi visoko toplotno izolativnost, ki ustreza tudi zahtevam skoraj nič-energijske hiše.

Les-alu okna v kombinaciji z leseno fasado
Les-alu okna v kombinaciji z leseno fasado

Vse našteto nudijo okenski profili, iz katerih okna izdeluje podjetje MCA Inženiring.

Na strokovnjake podjetja MCA se lahko obrnete tudi, če želite postaviti nov zimski vrt, e-naslov mca@t-1.si.

mca@t-1.si | 031 612 348 | Spletna stran

Zimski vrtovi, alu okna, PVC okna, PVC-alu okna, lesena okna. V več kot 20 letih smo izdelali že preko 500 zimskih vrtov in nadstreškov.

Urednik portala MojPrihranek.si

VIRMCA okna
Prejšnji članekPoskrbite za odpadno vodo, zbiranje in uporabo deževnice na en mah
Naslednji članekMola 3: Sistem, ki lajša delo mladim arhitektom
mca@t-1.si | 031 612 348 | Spletna stran

Zimski vrtovi, alu okna, PVC okna, PVC-alu okna, lesena okna. V več kot 20 letih smo izdelali že preko 500 zimskih vrtov in nadstreškov.

Urednik portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.