MojPrihranek.si navdušuje z novo podobo

MojPrihranek: gradnja in obnova, učinkovita raba energije, obnovljivi viri energije

Novo leto je čas novih zaobljub in doživetij, zato se v začetku leta pogosto odločamo za preobrazbe, predvsem imidža in stila. Tudi na MojPrihranek.si (najbolj ažurne novice o trajnostnem bivanju) smo se odločili, da moderniziramo svoj logotip.

logo MojPrihranekNaš stari logotip je simboliziral prihranke denarja in napredek, ni pa dovolj jasno sporočal glavnih vsebinskih sklopov, ki jih pokriva portal. Na prvi pogled bi marsikdo lahko mislil, da se ukvarjamo s financami.

Za navdih prenove smo pogledali k svoji maskoti, ki vključuje 4 simbole za ključna področja, ki jih pokriva portal: dom (gradnja in obnova), drevo (vrt in lesna biomasa), sonce (ogrevanje in zelena energija) ter voda (čistilne naprave, toplotne črpalke). Te simbole smo želeli združiti v en simbol, ki povezuje vse. Prav tako pa se nismo hoteli preveč oddaljiti od prejšnjega logotipa, da bomo še vedno prepoznavni.

Prihranko

favicon mojprihranekIn tako je nastala zgodba. Kot ključni element smo vzeli dom (na kar se navezujejo vsa druga področja). Za njegovo streho smo postavili sonce – to pa je brez žarkov, da je videti tudi kot kovanec, ki se vstavlja v šparovček v obliki hiše (saj so bili kovanci del prejšnjega logotipa). Ob hišo smo posadili drevo, ki se je zaradi preglednosti poenostavilo v stoječi list. To prekrije dimnik (saj lahko na lesno biomaso kurimo) in eno stranico hiše (saj so tudi te lahko lesene). List je tudi usmerjen navzgor, pod podobnim kotom in krivuljo kot puščica na starem logotipu. Nazadnje smo dodali še kapljo vode, ki se z listom zlije v jin jang in v tej kombinaciji simbolizira tudi reciklažo.

V ekipi smo nad rezultatom (in zgodbi, ki se skriva v njem) navdušeni. Upamo, da je všeč tudi vam in da boste še naprej veselo prebirali naše zanimive prispevke.

Ekipa MojPrihranek.si

logo MojPrihranek

Matjaž Lesjak

Glavni urednik

Prejšnji članekStrožje zahteve glede izolacije za pridobitev subvencije Eko sklada
Naslednji članekNova barva otroške sobe? Zakaj pa ne.
Matjaž Lesjak

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.