Mediji poročajo o NLP nad Slovenijo!

Undefined flying objects in the sky. UFO.
Foto: M-Production iz iStock

V času, ko teorije zarote postajajo del našega vsakdana, je naše filtriranje informacij vseskozi na preizkušnji. Vseeno pa si ne moremo pomagati, da pri nekaterih novicah ne bi vsaj malo zastrigli z ušesi ali debelo pogledali. Ena izmed takšnih novic je v teh dneh preplavila slovenske medije, ki so poročali o neznanem letečem predmetu, ki so ga opazili s potniškega letala.

Kot poroča portal 24ur.com naj bi pilot z letala letalske družbe TUI Airways, na poti iz Rodosa do Velike Britanije, kontaktiral kontrolni stolp v Sloveniji. V nenavadnem pogovoru je pilot omenjenega letala povprašal, ali je v zraku kakšno vojaško letalo, na kar je kontroler odgovoril negativno. Celoten transkript pogovora, kot so ga zapisali na 24ur, si lahko preberete spodaj:

Pilot: TomJet 7KL

Kontrolor: Kar povejte.

Pilot: Imam nekoliko nenavadno vprašanje, ampak ali v smeri urinega kazalca ena do dve, na razdalji približno 40 ali pa 50 milj, leti kakšno vojaško letalo?

Kontrolor: 40 milj, kazalec na ena?
Pilot: Ja. Morda (signal je bil prekinjen).
Kontrolor: Pravzaprav ni poročil o kakršnemkoli vojaškem prometu.
Pilot: V redu, sprejeto. Trenutno proti nam sveti močna luč. Tik preden sem vas poklical, je svetila proti nam, nato pa je izginila in začela utripati. Nato je skakala naokoli po nebu in znova začela neprekinjeno svetiti.

Mysterious Lights Over Slovenia: A Pilots Unusual Encounter

Pogovor se je na tej točki končal, pojasnila za pojav, ki ga je opazil pilot pa zaenkrat ni. Ameriški Pentagon sicer poroča o 140 nebesnih pojavih zabeleženih v zadnjih 10 letih, a pri tem ne navaja razlogov za te pojave. Seveda ne gre izključiti, da ima NLP, ki je bil opažen nad Slovenijo povsem logično, človeško razlago. Za ljubitelje neznanega, pa je to gotovo še ena tema, ki bo burila duhove.

Prejšnji članekEkstremne temperature globalnih morij. Na Floridi izmerjena temperatura morja prek 38 stopinj!
Naslednji članekJe tudi vas na Netflixu pričakalo to sporočilo? Preverite, kaj storiti

1 komentar

  1. Mularija z laserjem sveti v nebo. Tudi svetilke z ozkim snopom, od tal, ali z balona, ali z drona, zadenejo v kabino letala. 🙂

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.