Je tudi vas na Netflixu pričakalo to sporočilo? Preverite, kaj storiti

Sporočilo, ki pričaka uporabnike Netflixa, ki si delijo geslo
Sporočilo, ki pričaka uporabnike Netflixa, ki si delijo geslo

Mnoge uporabnike Netflixa je ob prijavi v račun pričakalo sporočilo, ki pravi, da ta naprava ni prijavljena v izvirno lokacijo računa. To pomeni, da gre za prijavo v enega od profilov, ki si deli geslo z naročnikom oziroma plačnikom pretočne platforme Netflix. Kaj storiti in kaj to pomeni za vas?

Netflix začenja z ukinjanjem profilov, ki si delijo geslo

Do zdaj je lahko vsak račun, ustvarjen na Neflixu, uporabljajo več ljudi, vsak pa je imel svoj profil. Naročnino je plačeval le lastnik računa. Leta 2022 pa je Netflix napovedal konec deljenja gesel, zdaj pa to pripeljal tudi v Slovenijo. Tako so prvi uporabniki že prejeli sporočilo, da njihova naprava ni del izvirnega omrežja oziroma lokacije (gospodinjstva).

Bangkok, Thailand - April 25, 2022 : iPhone 13 showing its screen with Netflix application.
Foto: Wachiwit iz iStock

Na tiste, ki si gesla oziroma računa ne delijo, ter na tiste, ki si ga delijo, a znotraj istega gospodinjstva, situacija ne bo vplivala. Prav tako – za zdaj – situacija ne vpliva na telefone in tablične računalnike. Tarča so v tem trenutku predvsem fiksne naprave, kot so televizorji, ki v velikem številu primerov pač niso na isti lokaciji kot je izvirno gospodinjstvo lastnika računa.

Podjetje pojasnjuje, da tisti, ki potujejo s svojo primarno napravo, ne bodo imeli težav z uporabo Netflixa na drugih lokacijah. Če želite zagotoviti neprekinjen dostop do Netflixa, se boste morali vsaj enkrat na 31 dni povezati z omrežjem Wi-Fi s svoje primarne lokacije.

Rešitev je nekaj, le malo pa jih je zastonj

Prva možnost je plačljiva in je tista, ki jo Netflix tudi želi. Gre za prenos profila na nov oziroma po možnosti obstoječ račun znotraj vašega gospodinjstva, ki ni bil del prejšnjega. Tu se bo obračunala mesečna naročnina, ki bo temeljila na obstoječih postavkah. Enako je prisotna možnost dodajanja nove lokacije oziroma profila k obstoječemu računu, za katero bo treba odšteti 7,99 €.

Tu pa je še začasna dostopna koda, pri kateri lahko nekaj časa izkoriščate izgovor, da ste na drugi lokaciji, pravzaprav na dopustu.

Ko se prijavite v svoj račun iz neznane naprave in omrežja, bo Netflix dejal, da niste del gospodinjstva. Vendar lahko izberete možnost, da ste na dopustu, Netflix pa bo imetniku računa poslal kodo za preverjanje. Če ste vi imetnik računa, bi moralo biti enostavno pridobiti kodo in jo vnesti na televizorju. Če niste imetnik računa, pa bi moralo imetniku računa zlahka poslati kodo.

Začasna dostopna koda na Netflixu je začasna rešitev za ukinitev profila, ki si deli geslo
Začasna dostopna koda na Netflixu je začasna rešitev za ukinitev profila, ki si deli geslo izven gospodinjstva Foto: on pcmag
Prejšnji članekMediji poročajo o NLP nad Slovenijo!
Naslednji članekTo so gospodinjski aparati, ki porabijo noro veliko energije, tudi ko ne delujejo: izklopite jih, ko niso v uporabi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.