Luksuzna brunarica z minimalnim vplivom na okolje

Montrealski studio Natalie Dionne Architecture je v sklopu promoviranja ekološke uporabe obnovljivih materialov končalo Forest House I. Gre za luksuzni dom, ki časti les in se nahaja približno 100 km proč od Montreala. Njegovo izdelavo je naročil par, ki je dolgo sanjal o domu v srcu narave. Poleg uporabe lesa so arhitekti poskrbeli za na videz nemoteč prehod iz zunanjosti v notranjost.

Notranjost brunarice, kuhinja in jedilnica
Foto: Inhabitat

Zemljišče, na katerem se ta luksuzna brunarica nahaja, je sicer bogato z naravno lepoto, a tudi s številnimi skalami. Arhitekti so se odločili, da okolice ne bodo obdali z asfaltom, pač pa jih je navdihnila trimetrska skalnata formacija. Z njeno pomočjo so ustvarili dom, ki ima minimalen vpliv na okolje, pri tem pa so poskrbeli za dostop do razgleda in naravne svetlobe.

Ta luksuzna brunarica obsega 215 kvadratnih metrov. Na eni strani je naslonjena na bazo, kjer je nekoč stala skala. Drug del je podprt s tankimi stebri, ki dajejo vtis lebdenja nad pokrajino. Steklena vrata omogočajo hiter prehod med zunanjostjo in notranjostjo. Stopnišče vodi v manjše pritličje, kjer je tudi soba s pogradi, v kateri lahko spi do 10 gostov.

Zunanjost brunarice, terasa
Foto: Inhabitat

Razgled na gozdove pritegne pogled v vsaki sobi, saj so opremljene z velikimi okni. Brunarica v sebi združuje ljubezen do lesa in betona, predvsem pa omogoča nemoteno uživanje v osrčju narave.

VIRInhabitat
Prejšnji članekNaravne nesreče leta 2020 terjale največjo letno škodo doslej
Naslednji članekMobilna hiška (tiny house), ki vas bo navdušila

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.