Mobilna hiška (tiny house), ki vas bo navdušila

V podjetju Build Tiny, kjer se ukvarjajo z ustvarjanjem mobilnih oziroma t. i. tiny hišic, so nalogo njihovih klientov, Jasona in Summer, ki sta želela udobno hiško, s prostorom celo za njuni dve mački, zelo resno.

Njuna nova mobilna hiša, ki se imenuje The Cyril Tine House, je bila prvotno planirana samo za njiju, nič pompoznega, a vendar se je par, ko je s podjetjem Build Tiny obdelal podrobnosti, odločil, da njim prepustijo postopek gradnje. Jason in Summer sta navdušena nad končnim rezultatom. »Živeti v mini hiški Cyril je kot, da si na dopustu vsak dan,« sta dejala. »Ne bi mogla biti bolj zadovoljna s tem, kar nam je ekipa ustvarila.«

Cyril je dvonadstropna mobilna hiša z veliko prostora za pisarno, kuhinjo, spalnico, kopalnico in dnevno sobo, kjer je malo pohištva, a je vseeno zelo udobna. Bambusovi pulti, prostor za pralni stroj in obilna omarica v kuhinji so v središču te mini hiške. Skozi popolnoma zložljivo prehodno okno je povezana tudi z zunanjim jedilnim pultom.

Nad prostorom za sedenje je spalnica v mansardi, kjer je zakonska postelja s predali na obeh straneh ter z dovolj prostora za nemoteno vstajanje in stanje. V mansardi se čez celotno hišico razprostira tudi pisalna miza, ki se nahaja tik pred okni, ki dajejo dovolj svetlobe za delo. Hiša ima tudi rampe za mačke, v kopalnici pa se nahajajo predalniki za shranjevanje.

Mobilno hiško odlikuje tudi uporaba trajnostnih materialov. Sončni kolektorji proizvajajo dovolj energije za hiško, v hranilniku, ki je nameščen na straneh hiške, v bližini kopalnice, pa se shranjuje vsa presežna proizvedena energija. Drug energetsko učinkovit dodatek je kupola, ki obdaja tuš, da zadržuje toploto. Stranišče za kompostiranje Natureshead zmanjšuje porabo vode. Plinski grelnik vode ponuja toplo vodo, načrtujejo pa tudi dodajanje majhnega kamina.

Maja Markovič

Novinarka

Prejšnji članekLuksuzna brunarica z minimalnim vplivom na okolje
Naslednji članekNova EU direktiva določa najstrožje standarde pitne vode na svetu
Maja Markovič

Novinarka

2 KOMENTARJI

  1. V mansardi se čez celotno hišico razprostira tudi pisalna miza, tik pred okni, ki dajejo dovolj svetlobe. Majhen dom ima pisarna mansarda namizje od stene do stene in stole pred dolgim ​​oknom. – uf kako lepa stavka, le kaj pomenita?

    • Pomenita, da je novinarka v besedilu pustila svoje opombe, urednik pa jih je spregledal pred objavo. Kljub temu da je dan nedolžnih otročičev že mimo, se bova vseeno s šibo po riti ?
      Hvala za opombo Jože ? Smo že popravili.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.