Kuhalnik, napajalnik, grelnik in svetilka v enem

Ko gremo kampirat moramo poskrbeti za prenočišče, hrano, pijačo in še ogromno nujne opreme. Potem moramo vse skupaj zapakirati v čim manjši volumen, če želimo sabo vzeti kar želimo. Sedaj se pojavlja nov izum, ki združuje kar 4 naprave v eni.

BioLite je predstavil nov velik termoelektrični kuhalnik za kampiranje BaseCamp. Ta prenosna naprava omogoča kuhanje, gretje in napajanje pametnih telefonov s pomočjo kurjenja vej in drugih kurilnih materialov, ki jih lahko najdete v naravi. Naprava izgleda kot gašperček s stransko odprtino za drva in grill kuhalnikom na zgorji strani. Naprav poleg pečenja omogoča tudi kuhanje.

Posebnost BaseCampa pa je, da lahko služi večji skupini ljudi ter, da lahko iz toplote proizvede tudi 5 W električne energije, kar je dovolj celo za napajanje prenosnega računalnika. Vključuje tudi vgrajeno baterijo, da vam ne bo treba kuriti ogenj vsakič, ko želite napolniti svoje naprave preko USB vtiča. Pika na i pa je še majhna fleksibilna svetilka, ki vam bo omogočila tudi kuhanje v temi. Pohvali pa se lahko tudi z nagrado Best New Gear.

Slabost te naprave je, da tehta kar 9 kilogramov, zaradi česar ni ravno zelo prenosna. Zanjo boste morali odšteti preračunanih 220 €. BaseCamp naj bi bil naprodaj v pozni jeseni.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.