Šport in projektorji so popolna kombinacija

Poletje kot je letošnje ko bomo športni navdušenci spremljali skoraj vsako tekmo svetovnega prvenstva v nogometu in kasneje še v košarki je idealno za nakup projektorja. Projektor pripelje igrišče v vašo dnevno sobo, vi pa lahko tekmo spremljate iz prve vrste. Tudi ploski LED zasloni imajo večjo sliko kot smo je bili navajeni, a le projektorji lahko naredijo sliko res veliko in hkrati je cena glede na velikost pri projektorjih veliko nižja! Torej dobimo več slike za manj denarja.

Pa naštejmo še par bistvenih prednosti projektorjev, ki nas takoj prepričajo:

  • Projektorji lahko projecirajo velikansko sliko diagonale od 100 – 300 in več cm.
  • Velikost slike je prilagodljiva glede na prostor
  • Projektor lahko nesemo seboj na vikend, morje, k prijateljem ali pa samo na vrt kjer si ogledamo film/tekmo na prostem
  • Na projektor lahko priklopimo DVD, računalnik, tablice, telefone, igralne konzole…
  • Cena glede na velikost slike je neprimerno nižja
  • Projektor v popolnosti izkoristi FullHD ločljivost

Pri projektorjih za hišni kino moramo biti pozorni na dve pomembni lastnosti, na ločljivost in svetilnost projektorja. Večina projektorjev za hišni kino ima ločljivost 1280×720 ali 1920×1080. Nekateri imajo tudi ločljivost 1280×800 kar je še vedno sprejemljivo, vendar ta ločljivost je namenjena računalniškemu signalu, torej sam projektor ni optimiziran za vsebine hišnega kina. Dejstvo je da višja ločljivost pomeni lepšo in bolj ostro sliko, a tudi višjo ceno, torej bi svetovali, da izberete tisto kar prenese vaša denarnica, bistveni užitek velike slike bo dosežen v obeh primerih.

Druga pomembna lastnost, svetilnost, je morda še bolj pomembna kot ločljivost. Svetilnost je tista, ki pove kako svetlo sliko lahko projektor spravi na platno. Tu velja najprej poudariti, da to velja samo za živobarvne vsebine, kot so športni dogodki. Filmske vsebine vsebujejo veliko temnih kadrov, kjer še tako svetel projektor ne pomaga, projektor pač ne projecira črne barve zato jo moramo narediti z temo v prostoru.

Torej za domačo uporabo se hitro najde primeren komplet projektorja in platna. FullHD projektor in platno je na www.CenterProjekcije.si  trenutno na voljo že manj kot 1000€, torej pokličite prijatelje in naj se prvenstvo začne. V Centru Projekcije lahko najdete projektorje blagovnih znamk Optoma, InFocus in Casio.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.