Koliko bi stalo, če bi cel svet napajali izključno z obnovljivimi viri energije?

Internetna stran Quickquid je naredila nadvse zanimivo raziskavo o tem, koliko denarja bi morali vložiti, da bi se celoten svet napajal s pomočjo obnovljivih virov energije.

Celotno svetovno prebivalstvo bi torej pridobivalo električno energijo s pomočjo obnovljivih virov energije. Nič več nepotrebnega onesnaževanja, nič več jedrskih katastrof in odpadkov – le še čista energija, pridobljena iz naravnih obnovljivih virov.

In koliko bi nas torej to stalo?

Po podatkih Quickquid naj bi to človeštvo stalo približno 30 trilijonov funtov oziroma 36 trilijonov evrov. To naj bi bilo okoli 21 odstotkov celotnega svetovnega bogastva. A če bi upoštevali, da bi za to ceno celoten svet pridobival čisto energijo naslednjih 30 let, potem se to zdi strošek, v katerega bi bilo vredno investirati. Vsekakor bolje kot v orožje in v naprave za masovno uničevanje.

Podrobno analizo stroškov porabe svetovne energije in trenutne porabe boste našli na internetni strani Quickquid.Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.