Kateri so najbolj priljubljeni okusi vroče čokolade na svetu?

closeup hot chocolate in white mug (shallow depth of field)
Foto: Norasit Kaewsai iz iStock

Ko se odpravimo v svojo najljubšo kavarno, običajno lahko izbiramo med različnimi okusi vroče čokolade. Poleg klasične temne in bele lahko naročimo tudi vročo čokolado z lešnikom, karamelo, kokosom in še bi lahko naštevali. V nadaljevanju smo raziskali, kateri okusi vroče čokolade so najbolj priljubljeni.

Nutela

Ali koga preseneti, da je na prvem mestu okus Nutele? Ta sladek namaz iz lešnikov in čokolade kraljuje po vsem svetu, zato ni čudnega, da je prisoten tudi v vroči čokoladi. Najbolj priljubljen okus vroče čokolade je tako sladka čokolada s pridihom lešnikov.

Sweet nougat cream on the heart shape cookies from above
Foto: badmanproduction iz iStock

Poprova meta

Ljubitelji metinega čaja vedo, kako čudovit občutek je, ko naredijo požirek vročega čaja, ki jih nato pohladi v želodcu. Ista logika je uporabljena pri vroči čokoladi. Dodatek poprove mete popestri sladkobo in pričara svežino poletja.

Slana karamela

V zadnjih letih je slana karamela pridobila na priljubljenosti, saj dodatek soli nevtralizira sladkobo karamele, kombinacija pa zagotavlja prav nepozaben okus. Trendovska slana karamela je priljubljena tudi pri nas, kjer jo lahko najdete v najrazličnejših sladicah in napitkih.

Glass jar with tasty delicious salted caramel, selective focus
Foto: tbralnina iz iStock

Pomaranča

Je še kaj boljšega od kombinacije čokolade in pomaranče? Le malo okusov se lahko kosa s to klasično simfonijo okusov. Nič čudnega, da jo najdemo v piškotih, tortah, bonbonih in seveda tudi v vroči čokoladi.

Arašidovo maslo

Za priljubljenost arašidovega masla se lahko zahvalimo Američanom, vendar je ta okus močno prisoten tudi na našem trgu. Vroča čokolada z okusom oziroma dodatkom arašidovega masla je sicer manj pogosta, vendar je samo še vprašanje časa, kdaj bo tudi ta okus postal klasika v naših kavarnah.

peanut paste in an open jar and peanuts in the peel scattered on the table
Foto: Sanny11 iz iStock

Najboljšo vročo čokolado pri nas najdete pri Chocomarju

Najboljša slovenska vroča čokolada Chocomar se ponaša z izjemno enostavno pripravo, končni rezultat pa je gosta vroča čokolada kot v vaši najljubši kavarni. Celotno ponudbo vročih čokolad najdete na spletni strani Chocomarja, sledite pa lahko tudi njihovemu Facebook profiluVse okuse najdete v Mercatorjevih in Tuševih Cash&Carry, kjer lahko kupujete tudi kot fizična oseba!

info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Prejšnji članekKako montirati ali zamenjati vtičnico? (VIDEO)
Naslednji članekKako učinkovito odstranti vodni kamen in preprečiti nastanek vodnega kamna
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.