Kitajsko razumevanje zakonodaje s področja prepovedanih dampinških cen

Evropska komisija je pred časom objavila namero o uvedbi uvoznih dajatev na solarne komponente proizvedene na Kitajskem. Razlog – dampinške cene solarnih komponent.

Kitajska nemudoma napovedala zaostrovanje razmer in trgovinsko vojno. Po drugi strani je njihovo ministrstvo za trgovino preko noči uvedlo visoke uvozne dajatve za solarni silicij proizveden v ZDA in Južni Koreji. Če Kitajska izjemno dobro razume pomen gospodarstva in mu zagotavlja protekcionistične pogoje, se v skupini BISOL Group sprašujemo, ali gre pri evropskih nasprotnikih uvedbe uvoznih dajatev Evrope na kitajske komponente za prodane duše, ki pomagajo uničiti domač proizvodni sektor in z njim povezana delovna mesta.


Kitajsko ministrstvo za gospodarstvo je v uradnem sporočilu za javnost naznanilo, da bo Ljudska republika Kitajska s 24. julijem uvedla proti dampinške carine na uvoz solarnega silicija iz Združenih držav Amerike in Južne Koreje, ki naj bi z dampingom in državnimi subvencijami povzročila nepopravljivo škodo kitajski solarni industriji. S tem ukrepom bo kitajska vlada zavarovala domače proizvajalce fotonapetostnih modulov, saj bodo z do 57 % dvigom cen zagotovili upad uvoza konkurenčnejših proizvodov. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.